Balul Operei revine cu o nouă ediție spectaculoasă în mijlocul comunității clujene

Balul Operei revine cu o nouă ediție spectaculoasă în mijlocul comunității clujene, după ultimul eveniment ce a avut loc în 2020. Organizatorii își propun să ofere publicului momente unice și de neuitat printr-un program muzical aparte ce include momente susținute de soliștii invitați de prestigiu internațional. 

Balul Operei este cel mai elegant eveniment din România, devenit prin tradiția celor 26 de ediții, emblematic pentru Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Unul dintre evenimentele mult așteptate de către comunitatea clujeană și nu numai, a revenit din anul 2018 sub egida primei instituții lirice din România. „Balul Operei reprezintă o invitație la vals adresată tuturor pentru a trăi o seară de poveste în care fiecare detaliu subliniază eleganța aparte și rafinamentul, oferind celor prezenți un adevărat bal vienez, într-o ambianță de sărbătoare”, spun organizatorii.

Această ediție reprezintă o revenire spectaculoasă în mijlocul comunității, după ultimul eveniment ce a avut loc în 2020. Organizatorii își propun ca evenimentul să fie unul unic și de neuitat prin programul muzical ce include momente susținute de soliștii invitați de prestigiu internațional – artiști români ovaționați pe marile scene ale lumii care cântă rar în România, dar care ne vor onora cu prezența la acest eveniment -, alături de Soliștii, Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei sub bagheta Dirijorului invitat Tiberiu Soare.

Un moment de mare importanță al serii îl reprezintă festivitatea de înmânare a Premiilor de excelență: Premiul „Alexandru Fărcaș” pentru tinere talente, Premiul „Lya Hubic” pentru excelența unei voci feminine, Premiul „Dimitrie Popovici Bayreuth” pentru excelența unei voci masculine și Trofeul „Transilvania Leaders” oferit de Fundația Transilvania Leaders. Totodată, această seară reprezintă o reală invitație la networking într-un context ideal prilejuit atât de pauza de cocktail, cât și de invitația de a valsa pe ringul de dans până după miezul nopții.

În contextul interpretării momentelor muzicale de către soliștii instituției alături de invitații de prestigiu ai acestei ediții – mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorul Daniel Magdal – , se creează oportunitatea de a le oferi recunoaștere pentru meritele profesionale, dedicând aceeași importanță și tinerilor cu reale valențe artistice.

 

PROGRAM:

19.00-19:50

Primirea invitaților pe covorul roșu

20:00

Intonarea Imnului de stat al României și a Imnului Uniunii Europene

20:10

Cuvânt de deschidere adresat de către domnul Florin Estefan, Manager General al Operei Naționale Române Cluj-Napoca

20:20

Program artistic

22:30

Networking Cocktail (Open bar în Foaierul Operei)

24:00

– Alles Walzer! – Invitație la vals pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Acordarea premiilor:

*Premiul ,,Alexandru Fărcaș” pentru Tinere talente

*Premiul ,,Lya Hubic”

*Premiul ,,Dimitrie Popovici-Bayreuth”

*Premiul „Gabriela Taub Darvaș”

*Marele Premiu al Fundației Transilvania Leaders

Ne poți asculta și aici: