Bărbat din Alba, prins la furat în spitale din Cluj. Cum proceda

Joi, 15 iunie 2023, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul pentru Centrul Universitar și Secția 6 Poliție, în baza investigațiilor derulate, au identificat și ulterior dispus reținerea unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Sebeș, județul Alba, cercetat pentru comiterea mai multor furturi de bani și carduri bancare din interiorul unor unități spitalicești, aparținând personalului medical.

În fapt, în perioada 24 mai – 11 iunie a.c., bărbatul ar fi săvârșit 6 acte materiale, sustrăgând portmonee care conțineau sume cuprinse între 100 de lei și 3.180de lei, dar și carduri sau alte documente personale care aparțineau cadrelor medicale.

Pentru comiterea infracțiunilor, bărbatul ar fi pătruns în unități medicale situate în municipiul Cluj-Napoca, folosindu-se de o mască medicală.

De asemenea, în cadrul cercetărilor efectuate de polițiști s-a constatat că bărbatul a încălcat o sancțiune penală dispusă de instanță, respectivinterdicția de a se afla în municipiul Cluj-Napoca, înperioada 30.03.2020-12.05.2025.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au emis o ordonanță de reținere pe numele bărbatului, fiindcondus și predat reprezentanților Centrului de Reținere și Arestare Preventivă a I.P.J. Mureș, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei alte măsuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat în formă continuată și neexecutarea sancțiunilor penale în formă continuată.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Alba – Poliția orașului Ocna-Mureș.

Ne poți asculta și aici: