„Cântările Cerului” Ediția a II-a: Un Eveniment Muzical de Excepție

Pe 8 iunie 2024, la Sala Polivalentă (BT Arena) din Cluj-Napoca, a avut loc ediția a II-a a evenimentului „Cântările Cerului”, o manifestare muzicală de excepție, organizată de Organizația Creștină AGAPE. Acest eveniment unic în România a reunit peste 1.500 de copii și tineri ortodocși, alături de aproximativ 4.000 de participanți, pentru a interpreta pricesne și cântări religioase în cinstea Mântuitorului Iisus Hristos și a Maicii Domnului.

„Cântările Cerului” este un eveniment deosebit prin faptul că reunește tineri și copii din mai multe parohii și asociații de tineret, promovând astfel excelența în educație și unitatea în credință. Ediția din acest an a avut și un scop caritabil, adunând fonduri pentru construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor” din Sânnicoară, un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Acest centru va oferi, în mod gratuit, îngrijiri copiilor cu boli cronice progresive.

Majoritatea cântărilor interpretate în cadrul evenimentului fac parte din tezaurul muzical al mișcării ortodoxe „Oastea Domnului”. În cadrul concertului, a fost evocată viața și contribuția poetului martir Traian Dorz, autor al multor texte din „Cântările Cerului”.

Pe scenă, alături de cei 1.500 de coriști organizați în 60 de grupe și dirijați de părintele Ciprian Taloș de la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, au urcat și artiști remarcabili precum arhidiaconul Bartolomeu Trofin, harpista Evelina Andrieș, pianista Maria Taloș, soprana Rut Iovescu și eleva Ilaria Iacob. Participanții proveneau din peste 60 de parohii și asociații de tineret din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului (județele Cluj și Bistrița-Năsăud), dar și din Episcopia Sălajului (județul Sălaj). În plus, două grupe de tineri au venit din Comănești, județul Bacău, și de la o parohie ortodoxă din Austria.

Evenimentul a început cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului. Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanu a rostit un cuvânt de învățătură despre prietenie, subliniind importanța legăturilor spirituale și a unității în comunitatea creștină.

 

La finalul evenimentului, 20 de copii și tineri care au obținut premii la olimpiade naționale și internaționale au fost premiați cu câte 1.000 de lei fiecare, ca recunoaștere a eforturilor și realizărilor lor academice.

 

„Cântările Cerului” ediția a II-a a fost un succes, reunind muzica religioasă, excelența educațională și caritatea într-un eveniment care a adus bucurie și lumină în inimile participanților. Organizația Creștină AGAPE continuă să demonstreze prin acest eveniment că muzica poate fi un instrument puternic de unire și speranță.

 

Ne poți asculta și aici: