Cluj-Napoca, în topul preferințelor pentru minivacanța de 1 Decembrie. Unde merg românii

Cei mai mulţi români îşi vor petrece minivacanţa de Ziua Naţională în marile oraşe din ţară, potrivit unui studiu realizat de o platformă hotelieră online. În topul celor mai populare oraşe se află: Braşov, Sibiu, Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Cele mai căutate zone au fost marile oraşe (cu 54% din numărul total al rezervărilor), muntele (cu 22% din numărul total al rezervărilor), staţiunile balneare (cu 11% din numărul total al rezervărilor), plus alte destinaţii (sate şi localităţi pitoreşti, cu 11% din numărul total al rezervărilor), arată Travelminit.ro, care a analizat datele din perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022.

Cât au cheltuit turiștii pentru minivacanța de 1 Decembrie în acest an? Potrivit reprezentanților Travelminit.ro, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 410 de lei în perioada minivacanței. 54% dintre check-in-uri vor fi făcute pe data de 30 noiembrie, semn că românii vor călători încă din prima zi liberă, însă nu toți au rezervat un sejur prelungit.

În funcție de numărul nopților petrecute la unitățile de cazare, rezervările se prezintă în felul următor: 34% dintre rezervări sunt pentru 2 nopți, 29% pentru 3 nopți, iar 15% pentru 4 nopți.

Deoarece doar zilele de 30 noiembrie (Sf. Andrei) și 1 decembrie (Ziua Națională) erau decretate ca fiind zile libere, Guvernul a decis ca și ziua de vineri, 2 decembrie, să fie liberă pentru bugetari, astfel încât să se poată face punte cu weekendul. Această hotărâre nu este valabilă și pentru cei care lucrează în mediul privat. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre români și-au luat deja concediu pentru ziua de 2 decembrie tocmai pentru a profita de cele cinci zile libere.

Foto: Târgul de Crăciun Cluj

Ne poți asculta și aici: