Cumpărături de Black Friday: Clujul ajunge în topul localităţilor după valoarea medie a comenzii per client

În premieră de Black Friday, oraşul Cluj-Napoca a preluat primul loc în topul localităţilor după valoarea medie a comenzii per client, urmat de Bucureşti, Iaşi şi Constanţa – potrivit datelor centralizate de cea mai mare platformă de marketplace. Românii au pus mai multe produse în coşul de cumpărături: fiecare comandă a conţinut, în medie, 4,1 produse, şi a avut valoarea de 1.170 de lei. 

Categoriile de produse care au stârnit cel mai mare interes au fost: articole de băcănie, băuturi, jucării şi articole pentru copii, produse de îngrijire personală, mobilă şi articole pentru casă sau electronice şi electrocasnice. Black Friday a accelerat plata cu cardul, metodă folosită pentru plata a 63,2% dintre comenzi, confirmând faptul că oamenii preferă să folosească o metodă simplă şi sigură de plată. Iar comenzile de pe dispozitive mobile au fost la cel mai înalt nivel, cu peste 81,9% din total.

Alte detalii interesante? Plata în rate a crescut cu 43% faţă de anul trecut. Mai bine de jumătate dintre comenzile totale, adică 51,8%, au fost plasate la easybox, iar 40.000 de colete au ajuns deja din seara zilei de Black Friday în locker. 75% dintre comenzi vor fi livrate în primele cinci zile după Black Friday, infrastructura logistică fiind pregătită să asigure livrarea completă a tuturor comenzilor până pe 25 noiembrie.

Black Friday arată şi în acest an că în online se poate vinde orice, iar printre produsele speciale comandate s-au numărat 2.035 de nopţi de cazare, 9 automobile, dar şi 35,2 de tone de carne de porc.

Ne poți asculta și aici: