Fără garaje în Cluj-Napoca. Primăria continuă proiectul de demolare a acestora

2.297 noi locuri de parcare în cartiere au rezultat în urma demolării a peste 2.000 de garaje în anul 2022, anunță autoritățile clujene. În plus, în zonele în care s-a intervenit au apărut și spații verzi.
Primăria a continuat în acest an acțiunile de demolare a garajelor din cartierele clujene. În locul lor au fost amenajate noi locuri de parcare și zone verzi, în cartierele Gheorgheni, Grigorescu, Mărăști, Mănăștur și Zorilor. De asemenea, în locul vechilor garaje au fost amenajate pe anumite amplasamente puncte gospodărești îngropate.
În zonele vizate Primăria pregătește și parcări sigure pentru biciclete, pe modelul celor realizate deja (cu acces securizat), acolo unde amplasamentele permit acest lucru. Următoarele containere securizate cu rastel mobil de biciclete – capacitate de minimum 50 de rasteluri/ container – vor fi instalate în cursul anului următor pe str. Petuniei nr.7, str. Iazului (vis-a-vis de Ciocârliei nr.1), str. Rapsodiei nr.12, Str. Alverna nr. 61 și la Parking Fabricii.
Proiectul de demolare a garajelor va continua și în alte zone din oraș.

Ne poți asculta și aici: