“Filmele mele sunt mai puţin ciudate decât lumea în care trăim”

La Cannes au loc în aceste zile cele mai aşteptate premiere cinematografice ale anului, iar pelicula Kinds of Kindness a regizorului Yorgos Lanthimos, cu Ema Stone în rol principal, este una dintre acestea. La premiera filmului său, Yorgos Lanthimos a declarat că filmele sale, multe comedii negre şi absurde, sunt mai puţin ciudate decât ceea ce se petrece în lume”.

 

Sursa foto: https://www.hollywoodreporter.com/

Regizorul Lanthimos este cunoscut pentru comediile negre şi absurde precum The LobsterPoor Things, un film inspirat din povestea lui Frankenstein, iar Kinds of Kindness nu face excepţie de la regulă.

O poveste în trei părţi, cu fire epice diferite, dar cu aceiaşi actori şi teme precum paranoia, dinamica puterii în relaţii şi pragul de violenţă.
Variety l-a denumit “un amestec confuz menit să uimească şi să încânte în aceeaşi măsură”, iar The Guardian l-a descris ca un “triptic macabru, absurd”.

Indiferent de gradul în care cele trei povești sunt împletite, aceasta este o lucrare de originalitate îndrăzneață, umor vicios și ciudățenie, dând impresia că sunt puține locuri în care regizorul nu va merge. Aceasta include locuri întunecate, perversitate și mutilare, dar există şi o ușurință contrabalansată pentru  Kinds of Kindness care servește bine materialul”, scrie The Hollywood Reporter.

Chiar dacă filmele sale sunt ciudate, regizorul crede că acestea nu întrec în măsură viaţa reală. Nu vi se pare că e ceva în neregulă cu lumea? Poate într-o mai mare măsură decât filmele pe care le facem, a spus Lanthimos în cadrul unei conferinţe de presă.
Kinds of Kindness este cea de-a treia colaborare dintre Emma Stone şi Lanthimos după “The Favourite” şi “Poor Things”, peliculă care a obţinut mai multe premii Oscar anul acesta.

**
Sunt atrasă de poveştile lui. Sunt atrasă de filmele lui. Sunt atrasă de felul în care el vede lumea şi personajele, precum şi de felul în care abordează lucrurile. El este muza mea”, a subliniat Emma Stone.

**

Munca mea şi munca altor oameni probabil reflectă lumea şi încercăm să facem acest lucru pe cât de bine putem, a mai completat acesta.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: