Procesul de bugetare participativă din Cluj-Napoca ajunge la final. Au mai rămas 2 zile de vot

Au mai rămas doar două zile din etapa de vot din cadrul procesului bugetare participativă – concursul prin care ideile clujenilor de a îmbunătăți calitatea vieții și a aduce idei creative în Cluj-Napoca pot prinde contur.

Practic, prin acest proces clujenii se pronunță în ceea ce privește prioritățile de cheltuire a banilor din bugetul local. 13 proiecte dintre cele 87 proiecte depuse au fost declarate eligibile. Între ele se regăsesc inițiative precum amenajarea unor micro-păduri urbane – această fiind de altfel cea mai votată de până acum, dar și idei ce prevăd picturi murale pe clădiri din centrul orașului sau amenajarea de terenuri de sport în școli.

Pot vota toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj și au împlinit  vârsta de 18 ani. Etapă unică de vot se va desfășura exclusiv online, pe site-ul www.bugetareparticipativa.ro până pe 6 noiembrie 2022. La ediția din 2021 a programului de bugetare participativă susținut de Primăria Cluj-Napoca, din cele 20 de proiecte declarate eligibile, cea mai votată inițiativă cetățenească a fost realizarea de piste de biciclete și alei pe malurile pâraielor Gârbău, Calvaria, Popii sau Becaș, proiect aflat deja în atenția administrației locale.

Ne poți asculta și aici: