Proiect inedit într-un cartier al Clujului. Un mini târg de Crăciun va fi organizat în Piața Karl Liebknecht

Un proiect inedit se va desfășura în cartierul Iris în următoarea perioadă. Un mini târg de Crăciun va fi organizat în Piața Karl Liebknecht, între 6 și 11 decembrie. În cadrul evenimentului vor avea loc concerte de colinde și un spectacol de balet, iar în zonă vor fi prezenți meșteri populari.

Începând din 6 decembrie, pentru 6 zile, Piața Karl Liebknecht din Cluj-Napoca va găzdui un „mini târg de Crăciun”, în cadrul proiectului AGORA finanțat prin programul european Interreg. În cadrul evenimentului vor avea loc concerte de colinde, un spectacol inedit de balet, vor fi prezenți meșteri populari locali cu obiecte lucrate manual și bunătăți, iar decorul va fi unul pe măsură.
Acest proiect pilot reprezintă un nou pas pentru organizarea de evenimente cu impact pentru comunitățile din cartierele clujene.
„După spectacolul de operă My Fair Lady – organizat în cadrul evenimentului Zilele Clujului în aceeași locație și primit foarte bine de locuitorii din Iris – și proiectul „Străzi deschise”, testăm prin acest târg de Crăciun un concept care ulterior să poată fi dezvoltat și replicat și în celelalte zone ale orașului. Urmărim să avem evenimente de calitate în cartiere, ne uităm la modele din alte orașe europene legate de dinamica urbană, iar feedback-ul clujenilor este foarte important în conceperea acestor evenimente”, transmit autoritățile.
„Mini târgul de Crăciun” este organizat de Primăria Cluj-Napoca și implementat cu sprijinul Scena Urbana și Federația Tinerilor din Cluj prin proiectul AGORA Interreg Danube, co-finanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI). În același timp, Municipiul Cluj-Napoca găzduiește în 6-7 decembrie și conferința internațională AGORA, unde 17 parteneri din 10 țări vor discuta despre îmbunătățirea capacității administrațiilor publice la nivel local și regional de a dezvolta, testa și integra noi instrumente operaționale pentru reevaluarea activelor urbane și activarea temporară a spațiilor publice.

 

 

Ne poți asculta și aici: