Rochiile prinţesei Diana, vândute la licitaţie

Casa Julien’s Auctions va scoate la licitaţie mai multe creaţii vestimentare, inclusiv două rochii, fiecare dintre ele având o valoare estimată cuprinsă între 200.000 şi 400.000 de dolari. Ţinutele sunt însoţite şi de accesorii de modă, licitaţia fiind programată în această seară,  în Beverly Hills – California. Lady Di a murit în anul 1997, la Paris, într-un accident de maşină.

Sursa foto: https://www.vanityfair.com/
Sursa foto: https://www.vanityfair.com/

Prima rochie ce va fi licitată este o creaţie Murray Arbeid, de culoare albastru-închis, din tul, pe care prinţesa Diana a purtat-o în 1986 cu prilejul premierei de la Londra a musicalului ”The Phantom of the Opera, iar cea de-a doua ţinută este o rochie din dantelă, creată de Victor Edelstein.
Avem câteva creaţii excepţionale (…), articole emblematice pe care Diana le-a purtat cu multă mândrie şi care sunt cu adevărat emblematice pentru stilul său, a declarat Gabriela Schwartz de la Julien’s Auctions.
Prinţesa de Wales a rămas în amintirea colectivă ca un simbol al eleganţei şi ca o pasionată de modă. “Iubea cu adevărat moda. Avea intuiţia modei. Era foarte atentă la articolele vestimentare şi creaţiile designerilor pe care le purta. Ea este în acelaşi timp prinţesa poporului şi visul oricărui creator de modă, a adăugat Gabriela Schwartz.
Colecţia scoasă la licitaţie mai include pantofi, poşete, pălării, în total aproximativ 50 de articole vestimentare şi accesorii, precum şi manuscrise semnate de Lady Di.

În cadrul unei alte licitaţii desfăşurată în luna decembrie a anului trecut, o rochie care i-a aparţinut lui Prinţesei Diana a fost adjudecată pentru suma record de 1,14 milioane de dolari.

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: