Românii, tot mai tentați să își schimbe jobul. A crescut numărul de aplicări

Candidaţii au fost anul acesta mult mai activi în căutarea de noi oportunităţi profesionale faţă de anul trecut, aceştia aplicând, în medie, la 6 joburi pe lună, de două ori mai multe decât în 2021, arată datele unei platforme de recrutare online.

În plus, numărul total al candidaţilor a fost cu 62% mai mare în 2022 faţă de anul precedent.

„Dintre candidaţii care şi-au completat CV-ul pe platforma BestJobs în 2022, 54% au menţionat cel puţin o experienţă profesională anterioară. 35% dintre ei specifică cel puţin o limbă străină printre cunoştinţe şi 14% deţin permis de conducere. Aproape jumătate (47%) vor să fie contactaţi de recrutori cu oferte de angajare, chiar dacă nu îşi caută activ un loc de muncă, iar 5% menţionează că sunt dispuşi să se relocheze pentru noul job”, arată analiza.

În 2022, creşterea venitului din salarii a stat la baza eforturilor candidaţilor de a-şi găsi un job nou pentru cei mai mulţi candidaţi. 98% au declarat că îşi doresc să ştie salariul sau intervalul salarial pentru jobul la care aplică, iar cei mai mulţi dintre ei au aplicat cu precădere la joburi cu #SalariuLaVedere.

„Candidaţii români au fost mult mai activi în căutarea unui nou job anul acesta. Datele mai arată că sunt tot mai pregătiţi, iar pentru a se angaja în domeniul şi departamentul pe care şi-l doresc, majoritatea mizează în primul rând pe abilităţile specifice dobândite în joburile anterioare sau în urma unui stagiu de practică, voluntariat, internship, în cazul candidaţilor mai tineri”, a declarat Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

În ceea ce priveşte domeniul de activitate, peste 18% dintre candidaţi au experienţă în Vânzări, 11% în Management, aproximativ 10% în domeniul Administrativ şi 9% în Producţie / Logistică. Şi candidaţii cu experienţă în domenii precum Financiar-Contabilitate, Inginerie, Specialişti/Tehnicieni, Call Center, HoReCa, Transport, IT au fost activi şi în căutarea unei noi provocări profesionale.

Ne poți asculta și aici: