SAGA cu scandal, dar şi cu declaraţii de dragoste pentru fanii din România

În week-end-ul ce tocmai a trecut s-a desfăşurat, la Bucureşti, SAGA Festival 2024, unde erau aşteptate să cânte nume grele din muzica internaţională. Dacă Armin van Buuren a făcut un super show electrizant şi a mulţumit publicului afirmând că în România se simte “ca acasă”, mult aşteptata Nicki Minaj şi-a anulat concertul din cauza “protestelor din zonă”, iar DJ Hardwell a scandalizat publicul când, după numai câteva minute de mixat, a refuzat să mai performeze invocând diferite motive tehnice.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/arminvanbuuren

Unul dintre cele mai aşteptate festivaluri de muzică din România – SAGA Festival – a fost condimentat nu doar cu multă bună dispoziţie şi show-uri electrizante, ci şi cu scandaluri. DJ Armin van Buuren a lansat în premieră ultima sa melodie, iar după show a postat câteva fotografii sugestive şi un scurt mesaj de mulţumire: România, te iubesc! Întotdeauna mă simt ca acasă când sunt aici și nu m-am putut gândi la un mod mai bun de a încheia weekendul. Mulțumesc!”.

În schimb, rapperiţa americană Nicki Minaj, cap de afiş al festivalului, și-a anulat concertul cu doar câteva ore înainte să urce pe scenă. Din motive de îngrijorare pentru bunăstarea echipei noastre și a mea, am fost sfătuită de echipa mea de securitate să nu mă deplasez la festivalul din România din această seară din cauza problemelor de siguranță legate de protestele din zonă. Aștept cu nerăbdare să vă văd pe toți cu altă ocazie”, a scris Nicki Minaj pe X, fostă Twitter. Doar că la Bucureşti nu a fost duminică nici un protest, abia luni contabilii şi economiştii au protestat paşnic în faţa Guvernului.

O altă sămânţă de scandal a fost “cultivată” de DJ Hardwell, care, după doar câteva minute de mixat în uralelel fanilor, și-a aruncat căștile, nemulțumit de echipament şi da faptul că nu ar fi primit bani pentru show-ul programat. „Am venit tocmai din Olanda ca să fiu în fața voastră. (…) Dați-mi voie să fiu sincer. Acest festival nu mi-a dat niciun ban pentru show-ul din seara asta. Dar totuși am venit. Iar echipamentele, totul e de r***t. Nimic nu funcționează. Sunt aici pentru voi, Saga, și vreau să pun muzică pentru voi. Tot echipamentul, totul este dezamăgitor. Nu pot să pun muzică. Mi-e imposibil să prestez. Întregul pupitru al DJ-ului e de rahat. Chiar îmi pare rău!”, a spus Hardwell pe scenă, în fața tuturor.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: