Se fac înscrieri pentru maratonul sterilizărilor gratuite

Vineri, 5 iulie, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează evenimentul anual Spay Day – Maratonul sterilizărilor gratuite la câini și pisici. În clinicile Facultăţii de Medicină Veterinară, profesorii şi absolvenţii promoţiei 2024 vor steriliza căţeii şi pisicile înscrise în program. Campania, derulată de USAMV încă din 2018, este dedicată în special proprietarilor de animale de companie cu posibilități financiare limitate, dar și animalelor fără proprietar.

 

Înscrierile se vor face miercuri, 3 iulie, şi joi, 4 iulie, la numărul de telefon 0751/397252, în intervalul orar 9.00 – 16.00, în limita locurilor disponibile. De asemenea, intervențiile chirurgicale vor fi programate în ordinea listelor formate.

În cadrul Maratonului sterilizării vor fi implicați circa 80 de absolvenți ai Facultății de Medicină Veterinară, de la cele trei linii de predare: română, engleză și franceză, acestora alăturându-se cadrele didactice, medici și tehnicieni veterinari din toate compartimentele.

Sursa foto: USAMV CLuj-Napoca

Sterilizarea animalelor de companie reprezintă cea mai eficientă și umană măsură de control a populației de câini și pisici, prin eliminarea posibilității apariției de pui nedoriți și, implicit, reducerea numărul de animale abandonate. Această procedură medicală aduce și alte beneficii importante, precum: reducerea sau eliminarea incidenței unor patologii ale aparatului genital, o îmbunătățire semnificativă a calității vieții acestor animale, modificarea comportamentului agresiv, reducerea numărului de animale care trebuie eutanasiate sau impactul general pozitiv asupra comunității”, a explicat Conf. Dr. Cosmin Peștean, coordonatorul campaniei anuale comunitare, într-un comunicat remis presei.

 

Pisicile și câinii nu vor fi hrănite cu cel puțin 12 ore înaintea programării la sterilizare.

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: