Creația artistului britanic este o reprezentare a Lunii după imagini NASA, creată la scară de 1:500,000, ceea ce înseamnă că fiecărui centimetru din instalație îi corespund 5 kilometri din suprafața lunii.
„Museum of the Moon aduce mai aproape de noi un simbol puternic, Luna fiind dintotdeauna o sursă de inspirație pentru întreaga omenire și simbolul care creează legături indestructibile. Un element puternic în artă, literatură și religie, luna ne oferă o nouă perspectivă și ne arată că putem renaște la fiecare pas. Spectasuloasa Museum Of the Moon este o lucrare artistică ce stârnește întrebări, dă startul unor discuții relevante și chiar schimbă retorici. Pentru fiecare trecător, Luna va spune o altă poveste și va aduce cea mai personală și apropiată întâlnire cu fabulosul corp ceresc”, spun organizatorii festivalului.
Lights On Romania aduce in acest an 10 instalații spectaculoase în 4 locuri din oraș. Artiști din Polonia, Franța, Olanda, Marea Britanie și România expun lucrări în premieră în cadrul festivalului care va avea loc între 18 și 27 noiembrie la Cluj-Napoca, în zona The Office, Record, Iulius Parc și Podul Elisabeta. Sub sloganul “Light is more than energy”, evenimentul vorbește despre contextul crizei energetice într-o manieră extrem de deschisă și onestă prezentând în premieră consumul de energie pe care fiecare instalație de lumină îl are, astfel încât publicul să înțeleagă că este în măsură să contribuie activ la economisirea energiei electrice, un subiect extrem de dezbătut în această perioadă.