Știrile serii: Legile Justiției au fost promulgate / Salariile clujenilor sunt în creștere / Spectaculoasa Lună revine la Cluj-Napoca

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legile Justiției, salariile clujenilor sunt în creștere, copiii din Cluj-Napoca se vor putea bucura și în acest an de Tramvaiul lui Moș Crăciun și spectaculoasa Lună revine la Cluj-Napoca – acestea sunt principalele știri ale serii la EBS Radio.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legile Justiției, fără a mai aștepta avizul Comisiei de la Veneția din decembrie, așa cum recomandase Comisia Europeană. Cele trei Legi ale Justiției sunt constituționale, a decis săptămâna trecută Curtea Constituțională. Judecătorii CCR au respins toate sesizările opoziției și Avocatului Poporului.

***

Clujenii rămân pe locul doi în țară după bucureșteni, după salariile câștigate. Potrivit Direcției Județene de Statistică, în luna septembrie, câștigul salarial mediu net a fost de aproape 4.800 de lei, la nivelul județului, cu aproximativ 60 de lei mai mare față de august și cu aproape 560 de lei mai mare comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna septembrie, a fost mai mare cu aproape 20%.

***
Lucrările de extindere a rețelelor de alimentare cu apă din 7 comune clujene sunt aproape de finalizare. Potrivit datelor Consiliului Județean Cluj, stadiul acestora a ajuns la 94%. Investiția, care vizează comunele Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni, se apropie de 42 de milioane de lei.

***

Copiii din Cluj-Napoca se vor putea bucura și în acest an de Tramvaiul lui Moș Crăciun. Acesta va circula pe linia 101, pe ruta Gară – str. Bucium, începând de vineri, între orele 16.00-18.00. Călătoria este gratuită. În Piața Unirii, cei mici vor avea acces la Căsuța lui Moș Crăciun, în cadrul târgului de sărbătoare care va fi inaugurat tot vineri.

***

Spectaculoasa Lună revine la Cluj-Napoca. „Museum of the Moon”, lucrarea artistului britanic Luke Jerram, va putea fi admirată de clujeni începând de vineri, în cadrul festivalului Lights On Romania. Evenimentul aduce în acest an 10 instalații spectaculoase în 4 locuri din oraș. Artiști din Polonia, Franța, Olanda, Marea Britanie și România expun lucrări în premieră în cadrul festivalului care va avea loc până în 27 noiembrie la Cluj-Napoca.

Ne poți asculta și aici: