Știrile zilei de 10 ianuarie la EBS: Concurs de soluții pentru modernizarea unei școli din Cluj | Palatul Prefecturii intră în șantier

Știrile zilei de 10 ianuarie la EBS Radio: Un nou concurs de soluții pentru infrastructura educațională a fost lansat de autoritățile din Cluj-Napoca, Palatul Prefecturii  din Cluj-Napoca intră în șantier și Ziua Culturii Naționale va fi marcată duminică la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Un nou concurs de soluții pentru infrastructura educațională a fost lansat de autoritățile din Cluj-Napoca. Este vorba despre modernizarea Liceului Teoretic Lucian Blaga și a străzilor adiacente. Obiectivele propriu-zise ale proiectului se referă la modernizarea și reorganizarea ansamblului educational, amenajarea curții școlii cu accent pe suprafețe verzi cât mai mari și materiale prietenoase cu mediul, precum și pe amenajarea spațiului urban adiacent liceului, generând o infrastructură de calitate prin integrarea principiilor walkable și smart city. Premiul constă în contractarea serviciilor de proiectare, cu o valoare de 3,5 milioane de lei.

Palatul Prefecturii din Cluj-Napoca intră în șantier. Instituția a anunțat lansarea proiectului privind reabilitarea energetică, modernizarea și dotarea clădirii. Valoarea investitiției se ridică la peste 37 de milioane de lei, iar o parte din bani provine din fonduri PNRR. Lucrările vor reduce consumul de energie cu 60%, dar și emisiile de dioxid de carbon.

Se execută ultimele detalii pentru modernizarea Parcului „Ștefan cel Mare” din Cluj-Napoca. Șatierul ar trebuit să fie finalizat până pe 31 decembrie, însă lucrările au fost întârziate. Investiția depășește 2,4 milioane de euro și are ca scop crearea unui cadru prielnic pentru petrecerea timpului liber într-un spațiu public de calitate.

Ziua Culturii Naționale va fi marcată duminică la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Evenimentele au loc în data de 15 ianuarie, între orele 10 dimineața și 20 seara, iar vizitatorii au acces la expozițiile deja deschise – Istoriile Clujului la etajul 1, Zei și muritori în Egiptul Antic la același etaj, și Incursiuni dacice în spațiul virtual, la etaul 2. De la ora 18 muzeul propune publicului un eveniment special de Ziua Culturii Naționale, respectiv High Classic Rooms – este un proiect al muzeului care aduce recitaluri de cameră, implicând artiști de cea mai înaltă ținută din domeniul muzicii. Vizita la muzeu e gratuită, iar accesul la recitalul pregătit de la ora 18 costă 50 de lei.

Ne poți asculta și aici: