Știrile zilei de 10 martie la EBS Radio: Noi investiții în infrastructura Spitalului de Recuperare | Scade numărul virozelor, indică cele mai recente statistici

Noi investiții în infrastructura Spitalului de Recuperare, lucrările la podul care leagă strada Oașului de strada Răsăritului au ajuns la stadiul este de 70% și structura anului școlar 2023-2024 a fost aprobată și transmisă către Monitorul Oficial .

Noi investiții în infrastructura Spitalului de Recuperare. Este vorba despre lucrări în valoare de 1,7 milioane de lei, care au rolul de a contribui la creșterea calității actului medical. Resursele financiare vor fi utilizate pentru a achiziționa, între altele, paturi chirurgicale, un aparat cu câmp electromagnetic de mare intensitate, un analizator automat de hematologie sau o stație centrală cu soft pentru monitorizarea funcțiilor vitale – anunță autoritățile județene. De asemenea, fondurile vor acoperi elaborarea documentațiilor aferente investiției ce vizează modernizarea sistemului de climatizare a Blocului Operator.

Lucrările la podul care leagă strada Oașului de strada Răsăritului au ajuns la stadiul este de 70%. În această perioadă se lucrează la terasamente la canalizare pluvială și la sistemul de iluminat public. Podul va avea 4 benzi de circulație, 2 piste de biciclete și 2 trotuare. Acesta va face legătura între străzile Oașului și Răsăritului și va fi construit nu doar pentru a descongestiona traficul, ci și pentru a crea o importantă legătură rutieră pentru această zonă.

Scade numărul virozelor, indică cele mai recente statistici. Circa 82.500 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate în perioada 27 februarie – 5 martie, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Potrivit INSP, s-au înregistrat cu 11,5% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna precedentă. În perioada analizată, au fost raportate 2.200 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 2.853 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate în municipiul Bucureşti (488) şi în judeţele Timiş (261) și Cluj (214).

Structura anului școlar 2023-2024 a fost aprobată și transmisă către Monitorul Oficial. Calendarul școlar prevede o vacanță de Paștele ortodox în locul vacanței de primăvară anunțate inițial. Școala va începe în data de 11 septembrie, iar modulele de învățare vor fi despărțite de vacanțe. Anul școlar viitor se va încheia în 21 iunie 2024.

Ne poți asculta și aici: