Știrile zilei de 13 februarie la EBS: Două noi spații de colectare a donațiilor pentru Turcia | Mai mulți bani pentru cultură, sport și proiecte sociale

Știrile zilei de 13 februarie la EBS: Primăria Cluj-Napoca a amenajat două spații de colectare a donațiilor pentru cei aflați în nevoie în urma cutremurelor din Turcia, municipalitatea clujeană alocă valori cu cel puțin 20% mai mari în 2023 față de 2022 pentru cultură, sport și proiectele sociale și clujenii care iubesc sporturile de iarnă se pot bucura de ski aproape de casă.

Primăria Cluj-Napoca a amenajat două spații de colectare a donațiilor pentru cei aflați în nevoie în urma cutremurelor din Turcia. În acest sens, la Piața Flora (cartier Mănăștur) și la Piața Hermes (cartier Gheorgheni), au fost amenajate două spații unde se strâng donații în bunuri pentru cetățenii din Turcia. Până în 15 februarie, cei care vor să ajute pot dona aici. Donațiile solicitate prin Consulatul Turciei sunt: corturi, saltele, pături, lanterne, generatoare, alimente neperisabile și produse de igienă. Pe lângă cele 2 spații ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca, alte două puncte de colectare funcționează la sediul Consulatului Turciei și în parcarea subterană de la stadionul Cluj Arena.

Municipalitatea clujeană alocă valori cu cel puțin 20% mai mari în 2023 față de 2022 pentru cultură, sport și proiectele sociale. În total, vorbim de peste 6,2 milioane euro finanțare nerambursabilă pentru aceste domenii. Cea mai mare sumă revine proiectelor culturale. Depunerea dosarelor se face până pe 10 martie 2023, iar finanțarea asigurată din bugetul municipiul Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al fiecărui proiect.

În Cluj-Napoca a fost lansată a doua ediție a celui mai mare program dedicat start-up-urilor inovative create de tineri. Inițiativa este adresată celor cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani care locuiesc, studiază sau lucrează în Cluj-Napoca și este menită să încurajeze inițiativele de antreprenoriat ale tinerilor și accelerarea inovației. FIX Cluj va oferi celor 40 de echipe selectate oportunitatea de a învăța din experiențele a peste 100 de experți naționali și internaționali. Programul de mentorat și finanțarea startupurilor însumează 825.000 euro. Încrierile se fac până pe 10 martie.

Clujenii care iubesc sporturile de iarnă se pot bucura de ski sau săniuș aproape de casă. 4 pârtii sunt deschise în prezent în județul Cluj – Buscat, Băișoara, Mărișel, respectiv Feleacu. Administratorii au pregătit și programe pentru cei mici – având în vedere că elevii din Cluj sunt în vacanță în această săptămână. Pe pârtia din Feleacu, la doar câțiva kilometri de oraș, sunt disponibile, de exemplu, și cursuri de ski, dar activități distractive precum tubing.

Ne poți asculta și aici: