Știrile zilei de 14 decembrie la EBS: Record la Walking Month, un nou complex de cercetare și târguri cu produse handmade

Știrile zilei de 14 decembrie la EBS: Concursul caritabil Walking Month a strâns o finanțare‑record la ediția din 2022, un nou complex de cercetare, dezvoltare și inovare va fi realizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai și două târguri de Crăciun dedicate designerilor clujeni se desfășoară la sfârșitul acestei săptămâni în Cluj-Napoca.

 

Sute de copii cu dizabilități, orfani sau din familii cu venituri foarte mici vor avea ocazia să facă sport și să meargă în tabere sportive datorită concursului caritabil Walking Month, care a strâns o finanțare‑record la ediția 2022. Cei 2.563 de participanți în competiție au strâns în total suma de aproape 450 de mii de lei. Participanții au făcut 780 de milioane de pași în timpul competiției, adică o medie zilnică de 10.200 de pași de persoană.

Un nou complex de cercetare, dezvoltare și inovare va fi realizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, în cartierul Lomb. Planul urbanistic zonal al viitorului Science Campus Cluj a fost lansat în consultare publică. În perioada 14 decembrie – 6 ianuarie 2023, publicul interesat are posibilitatea de a transmite propuneri, sugestii și observații cu privire la propunerea PUZ. Proiectul, unul inovativ, presupune realizarea unor investiții – atât de către municipalitate, cât și de către universitatea clujeană –, între care o piață urbană, un ansamblu complex de cercetare, precum și un cămin studențesc.

Primul aparat RNM de înaltă tehnologie a ajuns la Spitalul din Câmpia Turzii. Echipamentul ultraperformant a fost deja livrat și instalat. Acesta va fi pus în funcțiune în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului. Este un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN) cu 16 canale, pentru care Consiliul Județean Cluj a alocat aproximativ 2 milioane de lei.

Două târguri de Crăciun dedicate designerilor clujeni se desfășoară la sfârșitul acestei săptămâni în Cluj-Napoca. Cluj Design Days se desfășoară de vineri până duminică la Casa TIFF și aduce produse originale care promovează creativitatea locală. Cumpărătorii pot găsi aici de la colecții inovative de haine la agende sau ilustrații speciale. În aceeași perioadă la Clădirea Cazionoului se desfășoară un alt târg unde mici antreprenori care propun cadouri diverse – de la bijuterii lucrate manual la cosmetice naturale, dulciuri sau lumânări.

Ne poți asculta și aici: