Știrile zilei de 18 aprilie la EBS: A fost lansată a treia licitație pentru supervizarea lucrărilor la metrou | Piața imobiliară din Cluj s-a contractat puternic în primul trimestru

Știrile zilei de 18 aprilie la EBS: Primăria Cluj Napoca a lansat a treia licitație pentru supervizarea lucrărilor la metrou, piața imobiliară din Cluj s-a contractat puternic în primul trimestru al anului, arată cele mai recente statistici și a fost începută acțiunea de montare a 60 de noi bănci în Parcul Detunata.

 

Primăria Cluj Napoca a lansat a treia licitație pentru supervizarea lucrărilor la Metrou, valoarea contractului fiind de 211 milioane lei, majorat cu peste 50 de milioane lei față de procedura anterioară. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este ziua de 23 mai. Semnarea contractului este foarte importantă pentru derularea proiectului. Primăria a desemnat deja o asocierea câștigătoare pentru șantier, contractul de 9 miliarde de lei urmând să fie semnat în următoarea perioadă, după cum au anunțat oficiali din Guvern și din cadrul municipalității clujene. Serviciile de supervizare înseamnă, practic, consultanță pe durata contractului de proiectare și execuție. Durata contractului de supervizare este de 156 de luni.

Piața imobiliară din Cluj s-a contractat puternic în primul trimestru al anului, arată cele mai recente statistici. Numărul locuințelor tranzacționate a scăzut semnificativ în primele 3 luni din an. Au fost vândute circa 5.700 de imobile în T1 din 2023, față de peste 9.000 în perioada similar din 2021. Doar în martie, de exemplu, au fost vândute puțin peste 2.600 de proprietăți, față de peste 4.000 în aceeași lună a anului precedent, arată datele Agenției de Cadastru. Pe de altă parte, prețurile au continuat să crească, specialiștii din domeniul imobiliar estimând o majorare de circa 6% în ultimul an pentru locuințele din Cluj-Napoca.

Un parc din Cluj va fi dotat cu noi piese de mobilier urban. A fost începută acțiunea de montare a 60 de noi bănci în Parcul Detunata, au anunțat autoritățile. Astfel, clujenii vor avea la dispoziție noi locuri de relaxare. Anul trecut au fost refăcute aleile din parc și au fost montate două foișoare, iar în perioada următoare va fi montată și o toaletă modernă cu autocurățare.

Elevii  se întorc miercuri, 19 aprilie, în bănci și încep cursurile ultimului modul din anul școlar 2022-2023, potrivit calendarului oficial. Vacanța de Paște a ținut de pe data de 7 aprilie și până pe 18 aprilie  și a cuprins în acest an ambele sărbători pascale – atât pe cele catolice, cât și pe cele ortodoxe. În modulul 5 vor avea loc Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Acestea încep pe 9 mai și se încheie pe 25 mai 2023, potrivit structurii aprobate.

 

Ne poți asculta și aici: