Știrile zilei de 18 ianuarie la EBS: A început vaccinarea antigripală în farmacii | 220.000 de lei pentru ziua de 14 Ianuarie, în Cluj-Napoca

Știrile zilei de 18 ianuarie la EBS: A început vaccinarea antigripală în farmacii, în cadrul unui proiect pilot, licitația pentru primul tronson al centurii metropolitane a Clujului este în pregătire și autoritățile clujene pregătesc festivități pentu ziua de 24 Ianuarie.

A început vaccinarea antigripală în farmacii, în cadrul unui proiect pilot, anunță Colegiul Farmaciștilor din România. Clujul e pe lista județelor unde cei care își cumpără vaccinul se pot programa pentru efectuarea lui în 4 farmacii din Cluj-Napoca, respectiv în câte o unitate din Turda, Câmpia Turzii și Florești. Necesitatea implementării acestui program pilot este justificată în condiţiile în care ratele de acoperire vaccinală în România sunt în scădere, iar sezonul gripal actual este mai sever comparativ cu ultimele două, motiv pentru care a şi fost instituită și starea de alertă epidemiologică. Lista complete a farmaciilor în care poate fi efectuat vaccinul se regăsește atât pe site-ul Colegiului Farmaciștilor, cât și pe cel al Ministerului Sănătății.

Licitația pentru primul tronson al centurii metropolitane a Clujului este în pregătire. Aceasta va fi lansată în cursul acestei săptămâni, au anunțat autoritățile. Într-o primă fază este vizat primul lot care se întinde din zona viitorului spital regional, în Florești, și ajunge până în zona centurii Vâlcele Apahida.

Autoritățile clujene pregătesc festivități pentu ziua de 24 Ianuarie. În acest sens va fi alocată suma de 220.000 de lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Cheltuielile vor acoperi prestațiile artiștilor, costurile logistice și spectacolul de artificii. Programul zile urmează să fie anunțat. Odată cu sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, românii vor avea parte de o minivacanță, adică un weekend, prelungit.

Ministrul ucrainean de Interne a decedat în urma unui accident aviatic. Cel puţin 16 persoane, printre care ministrul, au murit miercuri în urma prăbuşirii unui elicopter, miercuri, în apropiere de Kiev, a anunţat poliţia ucraineană, informează AFP şi Reuters. Imaginile difuzate pe social media arată un incendiu de amploare la locul prăbuşirii aparatului de zbor. Elicopterul aparţinea Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă.

Ne poți asculta și aici: