Știrile zilei de 18 mai la EBS: A fost finalizat proiectul de modernizare a Drumului Apusenilor | Au început Zilele Clujului

Știrile zilei de 18 mai la EBS: A fost finalizat proiectul de modernizare a Drumului Apusenilor, astăzi au început Zilele Clujului și celebrul ansamblu muzical World Doctors Orchestra revine în România cu două concerte caritabile, dintre care unul în Cluj-Napoca.

A fost finalizat proiectul de modernizare a Drumului Apusenilor. Întregul traseu de circa 25 de kilometri, important pentru turismul din zonă, a fost reabilitat cu fonduri europene. Acesta începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecția cu DN1), continuă până în proximitatea Barajului Drăgan-Floroiu și ajunge până la limita administrativă cu județul Bihor. În cadrul proiectului au fost modernizate peste 80 de podețe și 7 poduri, din care cel amplasat pe râul Crișul Repede a fost construit de la zero. Au mai fost construite 9,5 km de trotuare, 7 stații de autobuz, 5 zone de parking auto și au fost amenajate peste 50 de intersecții cu drumurile laterale.

Astăzi au început Zilele Clujului. Timp de 4 zile, comunitatea clujeană va avea peste 100 de activități în 40 de locuri din oraș. Astăzi, de exemplu, clujenii se vor bucura de o seară dedicată teatrului, avându-l pe scenă pe Florin Piersic și ulterior pe actorii Teatrului Național în spectacolul concert scris de Ada Milea după „O scrisoare pierdută” de I.L Caragiale. Următoarele zile vor aduce concerte ale unor artiști celebri, o paradă, o cină în mijlocul clujului, expoziții sau activități pentru cei mici.

Celebrul ansamblu muzical World Doctors Orchestra revine în România cu două concerte caritabile, dintre care unul în Cluj-Napoca. Acesta va avea loc pe 25 mai 2023, la Auditorium Maximum. Spectatorii se vor putea bucura și de participarea extraordinară a violonistului Alexandru Tomescu, care va încânta publicul cu acordurile viorii Stradivarius. World Doctors Orchestra (WDO) este un ansamblu alcătuit din aproximativ 1.800 de medici, de diverse specializări medicale, din peste 60 de ţări. Dincolo de împărtăşirea pasiunii comune pentru muzică, misiunea WDO este de a promova dreptul la sănătate şi îngrijirea medicală adecvată. Miza este una caritabilă, toate fondurile obținute în urma vânzării biletelor fiind direcționate către Rețeaua de Telemedicină în epilepsie, fondată de un medic clujean.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează faza națională a competiției Business Plan. Aceasta constă în prezentarea, de către echipele calificate din fiecare regiune a țării, a unor planuri de afaceri ale firmelor de exercițiu. Concursul are drept scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor și familiarizarea elevilor cu activitățile specifice mediului economic. Sunt înscriși copii care provin de la instituții de învățământ din întreaga țară, repartizați în 8 echipe.

Ne poți asculta și aici: