Știrile zilei de 19 decembrie la EBS: Numărul turiștilor străini, în creștere | Centru de vaccinare redeschis în Cluj

Știrile zilei de 19 decembrie la EBS: Crește numărul turiștilor străini care ajung în țara noastră, clujenii se pot imuniza cu noul vaccin anti-covid la centrul de vaccinare redeschis la Spitalul Clinic Județean de Urgență și a început ultima săptămână de școală din al doilea modul al anului școlar în curs.

Crește numărul turiștilor străini care ajung în țara noastră. Numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în primele 9 luni a fost de 1.167.400, cheltuielile acestora însumând 3,157 miliarde de lei (în medie 2.704 lei de persoană), arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Călătoriile în scop profesional şi de afaceri au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 53,6% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 57,7% din totalul cheltuielilor. Din totalul cheltuielilor în scop profesional şi de afaceri se evidenţiază cheltuielile pentru cazare 49,4%, cheltuielile în restaurante şi baruri 18,8% şi cele pentru cumpărături 13,8%.

Clujenii se pot imuniza cu noul vaccin anti-covid la centrul de vaccinare redeschis la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pe strada Victor Babeș nr.1. Serul este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Cu el se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puțin 3 luni înainte. Potrivit MS, vaccinul oferă protecție împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii. Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil în centrele de vaccinare și, la cerere, la medicii de familie.

E ultima săptămână de școală din al doilea modul al anului școlar în curs. Elevii și copiii de grădiniță intră în vacanța de iarnă vineri, 23 decembrie. Vacanța de iarnă se încheie duminică, 8 ianuarie 2023. Conform modificărilor din educație, anul școlar e acum organizat pe 5 module de învățare și are 5 vacanțe. Ulterior, modulul 3 se va desfășura până în ultima săptămână din februarie – lună în care cei mici vor beneficia de încă o vacanță.

Transylvania Open, cel mai bun turneu WTA 250. Transylvania Open, turneul de tenis din Cluj-Napoca ajuns anul acesta la ce-a de-a doua ediție, intră în elita mondială a sportului cu o distincție binemeritată: ”cel mai bun turneu din categoria WTA 250”. Transylvania Open a obținut acest premiu în urma voturilor oferite de jucătoarele care au ales competiția favorită din circuit și au decis că experiența trăită la turneul din Cluj-Napoca a fost cea mai bună din lume

Ne poți asculta și aici: