Știrile zilei de 2 martie la EBS Radio: Au fost finalizate lucrările de la Școala Gimnazială Specială | Traseele din zona lacului Tarnița sunt închise

Știrile zilei de 2 martie la EBS Radio: Au fost finalizate lucrările de la Școala Gimnazială Specială, anunță Consiliul Județean, Un proiect de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat între Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Municipiul Cluj-Napoca va ajunge mâine pe masa consilierilor locali și traseele din zona lacului Tarnița sunt închise în această perioadă, informează autoritățile județene.

Au fost finalizate lucrările de la Școala Gimnazială Specială, anunță Consiliul Județean. Au fost executate, în principal, lucrări de izolare termică a pereților exteriori, de înlocuire a acoperișului și tâmplăriei, de recompartimentare și de refacere a finisajelor interioare în zonele de intervenție, fiind schimbată inclusiv pardoseala. De asemenea, au fost montate corpuri de iluminat cu leduri pentru un consum de energie redus, precum și panouri fotovoltaice în vederea producerii energiei electrice din surse regenerabile. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 9 milioane de lei.

Un proiect de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat între Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Municipiul Cluj-Napoca va ajunge mâine pe masa consilierilor locali. Acesta are ca scop amenajarea, dotarea și întreținerea parcului public agrobotanic Iuliu Prodan din cartierul Zorilor. Unul dintre obiectivele municipalității clujene este înverzirea orașului prin modernizarea și crearea a cât mai multor parcuri și alte astfel de spații verzi, care joacă un rol semnificativ în comunitate.

Traseele din zona lacului Tarnița sunt închise în această perioadă, informează autoritățile județene. Căderile de zăpadă de zilele trecute au afectat mai multe trasee, iar după o primă evaluare efectuată de voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo, câțiva zeci de arbori au căzut pe rutele Piatra lui Lucaci și Piatra Corbilor, acestea fiind total impracticabile. Turiștii sunt rugați  să respecte afișajul Salvamont din zonă și să nu se aventureze pe traseele care le pot pune viața în pericol.

Primăria Cluj-Napoca va aloca peste 1 milion de lei pentru organizarea celei de-a 11-a ediții a Zilelor Clujului. Proiectul de hotărâre va ajunge astăzi pe masa consilierilor locali. Cei mai mulți bani, mai bine de jumătate, sunt pentru cheltuieli legate de prestațiile artiștilor. Potrivit reprezentanților Primăriei, anul acesta, a 11-a ediție Zilelor Clujului va marca și va explora moștenirea multiculturală a unui oraș prin prisma diversității comunității sale.

Ne poți asculta și aici: