Știrile zilei de 20 aprilie la EBS: Prețurile chiriilor au rămas constante în luna aprilie | A început montarea rulourilor de gazon la stadionul Cluj Arena

Știrile zilei de 20 aprilie la EBS: Prețurile chiriilor au rămas constante în luna aprilie, indică cea ma recentă analiză a portalului imobiliare.ro, câștigul salarial mediu net în județul Cluj a fost în luna februarie cu circa 23% mai mare față de media pe țară și a început montarea rulourilor de gazon la stadionul Cluj Arena.

Prețurile chiriilor au rămas constante în luna aprilie, indică cea ma recentă analiză a portalului imobiliare.ro. În Cluj-Napoca, prețurile solicitate se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 599 de euro pe lună pentru trei camere. Acestea din urmă s-au scumpit cu circa 20 de euro față de statistica lunii precedente. De alfel, cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 17.1%.

Câștigul salarial mediu net în județul Cluj a fost în luna februarie cu circa 23% mai mare față de media pe țară. Astfel, Clujul e pe locul 2 după Capitală atunci când vine vorba de salarii. Potrivit celor mai recente date ale Direcției de Statistică, în județul Cluj câștigul salarial mediu net în luna februarie a fost de 5274 lei, mai mare cu 121 lei comparativ cu luna anterioară și cu 825 lei mai mare față aceeași lună a anului 2022. Cel mai bine se câștigă în domeniul IT.

Peste 2400 de arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca în toamna anului trecut și primăvara anului curent în municipiu. Copacii au fost plantați în fiecare cartier, pe aliniamente stradale, la școli, grădinițe, în zone unde au fost realizate parcări în locul garajelor, în parcuri și alte spații verzi, respectiv în cadrul proiectelor de regenerare urbană – precum Rethinking Someș, Parcul Feroviarilor sau Parcul Armătura. În continuare, cel puțin alți 400 arbori vor fi plantați în această primăvară. La aceștia se adaugă plantările realizate de Primărie în parteneriat cu companii private, precum cei 100 copaci plantați în Parcul „Iuliu Prodan”.

A început montarea rulourilor de gazon la stadionul Cluj Arena. Este etapa finală a lucrărilor prevăzute în cadrul contractului în valoare de peste 2,6 milioane de lei prin care întreaga suprafață de joc a fost refăcută. Rulourile de gazon sunt instalate pe substratul nisipos de utilaje special destinate unor astfel de operațiuni. Noul gazon de pe Cluj Arena va fi inaugurat joi, 27 aprilie 2023, odată cu desfășurarea semifinalei Cupei României, dintre echipele de fotbal „U” Cluj și UTA Arad, transmit autoritățile județene.

Ne poți asculta și aici: