Știrile zilei de 21 aprilie la EBS: Se fac pași pentru drumul expres care va face legătura dintre A3 și DN1 în Tureni | Proiectul tehnic al Spitalului Regional de Urgență Cluj e în fază avansată de realizare

Știrile zilei de 21 aprilie la EBS: A fost lansată licitația pentru supervizarea execuției lucrărilor la drumul expres care va face legătura dintre A3 și DN1 în zona localității Tureni, proiectul Tehnic aferent construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj e în fază avansată de realizare și unii dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut România şi legendele clubului Galatasaray se vor întâlni într-un meci demonstrativ pe Cluj Arena.

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj a lansat licitația pentru supervizarea execuției lucrărilor la drumul expres care va face legătura dintre A3 și DN1 în zona localității Tureni Antreprenorul câștigător va fi responsabil de supervizarea lucrării atât în perioada de execuție cât și în perioada de garanție a contractului. Prin achiziționarea acestor servicii, DRDP Cluj se va asigura de faptul că toate lucrările vor fi executate conform specificațiilor și normelor în vigoare, că se vor respecta condițiile de siguranță și că se vor îndeplini cerințele impuse în cadrul proiectului tehnic. Drumul va avea o lungime de circa 5 kilometri și o perioadă de construire de 18 luni.

Proiectul Tehnic aferent construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj e în fază avansată de realizare, anunță autoritățile județene. În perioada următoare va fi scos la licitație un prim pachet de lucrări.  Potrivit unei adrese oficiale transmise Consiliului Județean Cluj de către Ministerul Sănătății, primul pachet de lucrări va cuprinde, alături de alte operațiuni pregătitoare, organizarea de șantier și săpătura generală. În acest sens, Ministerul solicită forului administrativ județean sprijin în vederea identificării unui spațiu de depozitare pentru cei aprox. 190.000 de mc de pământ ce se estimează că vor rezulta din săpătură. Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, ce va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii, urmând a utiliza tehnologii medicale avansate. Estimarea este că edificarea spitalului va dura patru ani de la semnarea contractului de execuție, valoarea totală a investiției implementate prin Ministerul Sănătății fiind de 540 de milioane de euro.

Unii dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut România şi legendele clubului Galatasaray se vor întâlni într-un meci demonstrativ pe Cluj Arena. Partida se va juca pe 2 iunie, în ce-a de-a doua zi a celui mai mare festival dedicat sportului din România. Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu, marii fotbalişti care au scris istorie pentru ambele echipe, se numără printre vedetele acestui meci. Bani strânşi în urma meciului vor fi destinaţi victimelor cutremurului din Turcia. Biletele pentru meciul demonstrativ de fotbal pot fi cumpărate de pe site-ul entertix.ro.

Un număr de 45.164 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate în perioada 10 – 16 aprilie, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Potrivit INSP, s-au înregistrat cu 40,1% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna precedentă. În perioada 10 – 16 aprilie, au fost raportate 779 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 1.444 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost în municipiul Bucureşti (115) şi în judeţele Cluj (65) şi Constanţa (60).

Ne poți asculta și aici: