Știrile zilei de 21 februarie la EBS: s-a redeschis Muzeul Apei din Cluj, prețurile solicitate pentru achiziționarea unui apartament în Cluj-Napoca au scăzut ușor în prima lună din an și începând din această săptămână se pot face plăţi pentru facturile la utilităţi prin intermediul cardurilor de energie acordate de Guvern persoanelor vulnerabile.

S-a redeschis Muzeul Apei din Cluj, după modernizarea acestuia. Spațiul oferă vizitatorilor laboratoare dedicate activităților aplicate legate de tema apei și a mediului. Accesul publicului de face gratuit, în urma unei solicitări transmise instutuției. Muzeul a fost inaugurat în urmă cu 30 de ani, fiind primul de acest fel înființat în România.
Prețurile solicitate pentru achiziționarea unui apartament în Cluj-Napoca au scăzut ușor în prima lună din an – indică o analiză realizată de o companie imobiliară din municipiu. Mai exact, datele indică o scădere de aproape 5 procente. Totuși, prețurile rămân piperate, fiind cele mai mari din țară: în centru, de exemplu, prețul mediu e de aproape 2.900 de euro, în Europa 2.500, iar în Mărăști 2.260 de euro pe metru pătrat. În schimb, prețul chiriilor a crescut în ianuarie +2,49% până la valoarea de 493 Euro pentru un apartament de 2 camere.
Începând din această săptămână se pot face plăţi pentru facturile la utilităţi prin intermediul cardurilor de energie acordate de Guvern persoanelor vulnerabile. Sumele au fost virate către Poşta Română. Doar în prima zi au fost efectuate peste 13.000 de plăţi cu cardurile de energie, în valoare de 4,3 milioane de lei. Prin intermediul programului, ministerul estimează că un total de 2,8 milioane de puncte de consum, la care locuiesc peste 4 milioane de beneficiari, vor fi sprijinite cu două tranşe de 700 lei pentru achitarea facturilor la utilităţi, în contextul crizei energetice.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă că a fost publicat proiectul viitorului contract-cadru. Noul document ar urma să intre în vigoare la 1 iulie. Proiectul prevede, între altele, întărirea rolului medicului de familie, în special în prevenţia unor boli grave, creşterea accesului persoanelor din mediul rural la servicii medicale, dar şi, în general, la servicii medicale în ambulatoriu. Până la 26 februarie, toţi cei interesaţi pot transmite observaţii şi propuneri referitoare la proiectul de act normativ.