Știrile zilei de 22 martie la EBS Radio: Autoritățile județene pregătesc lucrări pe Cluj Arena | UBB a semnat un parteneriat cu Romsilva

Știrile zilei de 22 martie la EBS Radio: Autoritățile județene se pregătesc de lucrări pe Cluj Arena, Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a semnat un parteneriat cu Romsilva și astăzi a avut loc ultima probă – cea scrisă la limba și literatura maternă.

Autoritățile județene se pregătesc de lucrări pe Cluj Arena. Licitația pentru schimbarea terenului se apropie de final, iar începând cu 28 martie firma care va câștiga licitația ar putea începe procedurile necesare. Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat, în această primăvară, în întregime, pentu prima oară în ultimii 12 ani. Costul ajunge la circa 150.000 de euro. Viitoarea suprafață de joc va avea caracteristici similare cu cea montată pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, informează autoritățile.

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a semnat un parteneriat cu Romsilva, în scopuri educaţionale şi de cercetare pentru studenţii universităţii clujene. Parteneriatul semnat prevede organizarea unor sesiuni de practică pentru studenţii UBB la direcţiile şi ocoalele silvice, precum şi alte activităţi academice de cercetare. Sprijinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă este parte integrantă a strategiilor universității clujene. Recent, la UBB a fost lansată o catedră UNESCO în domeniul schimbărilor climatice. Simularea examenului de Evaluare Națională continuă la Cluj.

Astăzi a avut loc ultima probă – cea scrisă la limba și literatura maternă, acolo unde este cazul. Aproape 5.800 de elevi ai claselor a 8-a din județul Cluj susțin, în aceste zile, probele scrise în cadrul simulării. Dintre aceștia, 3050 de elevi sunt din municipiul Cluj-Napoca. Rezultatele vor fi comunicate pe 29 martie 2023. Notele nu se trec în catalog.

Şase din zece companii active pe piaţa din România au bugetat, pentru 2023, măriri salariale pentru acest an, în condiţiile în care, anul trecut, 73,7% au adoptat această măsură, relevă datele celui mai recent sondaj derulat de o platformă de recrutare online. Un sfert dintre respondenţii sondajului spun că salariile nu vor creşte cu mai mult de 5% anul acesta, în timp de 37,5% au programate măriri între 5% şi 10%. Potrivit sursei citate, principalele domenii în care sunt stabilite creşteri salariale în lunile care urmează sunt: Vânzări, Resurse umane, Producţie, Telecomunicaţii, IT, Banking şi Agricultură. Principalul motiv pe care îl invocă angajatorii care nu vor crește salariile e un posibil context economic nefavorabil.

Ne poți asculta și aici: