Știrile zilei de 23 februarie la EBS: Stadiul lucrărilor în zona străzii Kogălniceanu a ajuns la 65% | Noi autobuze electrice vor circula în Turda

Știrile zilei de 23 februarie la EBS: Stadiul lucrărilor în zona străzii Kogălniceanu a ajuns la 65%, anunță autoritățile, Guvernul României a aprobat lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reabilitate prin PNRR și noi autobuze electrice vor circula în Turda.


Stadiul lucrărilor în zona străzii Kogălniceanu a ajuns la 65%, anunță autoritățile. Termenul de finalizare este în a doua parte a acestui an. Proiect urmărește pietonalizarea mai multor tronsoane de străzi din zonă – inclusiv strada Universității, de exemplu, pe care accesul pentru mașini să fie deschis doar riveranilor sau în situații de urgență, iar bicicliștii vor putea circula la comun cu pietonii, în așa numitul concept de „shared space”. Valoarea totală a lucrărilor este de circa 10 milioane de euro.

Guvernul României a aprobat lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reabilitate prin PNRR, bugetul alocat fiind de 2,2 miliarde de euro, iar termenul de finalizare 2026, informează Ministerul Sănătăţii. Între acestea se numărăr și o instituție din Cluj. Mai exact, a fost aprobată finanațarea pentru recompartimentarea secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dar și extinderea cu un corp nou de clădire. Noul centru va avea 55 de paturi pentru spitalizare continua, mai multe săli de operație și multifuncționale, precum și echipamente de ultimă generație.

Noi autobuze electrice vor circula în Turda, informează autoritățile. Proiectul privind achiziționarea de mijloace de transport nepoluante a fost aprobat prin PNRR. Flota actuală a companiei de transport din Turda va fi extinsă cu 17 autobuze de 10 metri, iar 2 microbuze nepoluante vor fi alocate Primăriei Mihai Viteazu. Valoarea totală a investiției este de aproape 9 milioane de euro. De asemenea, și anul trecut a fost obținută o finanțare pentru achiziționarea a încă 8 autobuze electrice, tot prin PNRR, în cadrul parteneriatului Turda – Călărași – Moldovenești – Tureni.

Comuna Florești a atras în 2022 cea mai mare sumă din fonduri nerambursabile din istoria sa, cu proiecte în valoare de peste 260 de milioane de lei. Între acestea s-au numărat reparații și lucrări de modernizare pe mai multe străzi din localitate, realizarea unui studiu de trafic sau înființarea unor locuri de joacă. Toate aceste proiecte au ca scop îmbunătățirea calității vieții și rezolvarea disfuncționalităților existente.

 

Ne poți asculta și aici: