Știrile zilei de 23 martie la EBS: Primăria caută constructor pentru renovarea școlilor | Încep lucrări de întreținere pe patru drumuri județene

Știrile zilei de 23 martie la EBS: Primăria Cluj-Napoca caută un constructor care să asigure lucrări de reparații și renovări la mai multe școli și grădinițe, Consiliul Județean Cluj a încheiat patru contracte de lucrări pentru întreținerea drumurilor județene și un nou proiect în domeniul muzical este pregătit de către organizatorii festivalului Jazz in the Park.

Primăria Cluj-Napoca caută un constructor care să asigure lucrări de reparații și renovări la mai multe școli și grădinițe, în următorii doi ani. Concret, este vorba despre acordul-cadru pentru execuția lucrărilor de întreținere și reparații curente la unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca. Criteriul de atribuire a contactului este prețul cel mai scăzut, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24.04.2023. Autoritățile județene se pregătesc de lucrări pe Cluj Arena. Licitația pentru schimbarea terenului se apropie de final, iar începând cu 28 martie firma care va câștiga licitația ar putea începe procedurile necesare.

Consiliul Județean Cluj a încheiat patru contracte de lucrări pentru întreținerea drumurilor județene. Este vorba de peste 38 de kilometri de drum. Vor fi efectuate lucrări de întreținere și reparații pe patru sectoare de drum: pe CJ 172F între Gherla și limita cu județul Bistrița Năsăud, pe DJ 103G în zona localității Săndulești, pe DJ 103V în zona Vălișoara și pe DJ 161Z între Petea și Geaca. 

Un nou proiect în domeniul muzical este pregătit de către organizatorii festivalului Jazz in the Park la sfârșitul acestei săptămâni. Este vorba despre Music Gallery, proiectul care prezintă, într-un mod nemaiîntâlnit, muzica sub forma unei expoziții. Acesta se va deschide în 24 martie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Participanții vor putea asculta muzică curatoriată, atât în format digital, cât și în format analogic, punându-se accent pe vinil. De asemenea, curioșii vor putea testa instrumente muzicale și sisteme de sonorizare innovative în cadrul evenimentului.

În 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, clujenii sunt invitați în sălile, foaierul și culisele Teatrului Național „Lucian Blaga”, la a XIII-a ediție a Zilei Porților Deschise. Pe curioși îi așteaptă ateliere,zone de creație și spectacole, dar și evenimente îi vor aduce mai aproape de lumea din spatele cortinei: tururi ghidate de actori, precum și o repetiție deschisă. Invitatul special al acestei ediții a Zilei Porților Deschise va fi actorul Marian Râlea, care va avea un dialog cu Anca Hanu și Cătălin Herlo, actori ai trupei naționalului clujean, dar și cu publicul prezent.

 

Ne poți asculta și aici: