Știrile zilei de 24 aprilie la EBS: A fost finalizată montarea noului gazon pe stadionul Cluj Arena | Un aparat RMN a ajuns la spitalul din Câmpia Turzii

Știrile zilei de 24 aprilie la EBS: A fost finalizată montarea noului gazon pe stadionul Cluj Arena, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va găzdui miercuri, 26 aprilie 2023, concertul caritabil „Uniți prin muzică” și un aparat RMN ultraperformant a fost inaugurat la Spitalul din Câmpia Turzii.

A fost finalizată montarea noului gazon pe stadionul Cluj Arena. Acesta a fost furnizat de producătorul numărul 1 din Europa, transmit autoritățile județene. Rulourile montate provin dintr-un lot de producție realizat special pentru Bundesliga și au fost aduse din Slovacia, de la granița cu Austria, cu ajutorul a nu mai puțin de 26 de TIR-uri. Înlocuirea integrală a gazonului s-a ridicat la peste 2,5 milione de lei. Odată cu finalizarea montării rulourilor de gazon, firma care asigură mentenanța suprafeței de joc a început etapa de pregătire pentru meciul de joi, 27 aprilie 2023, dintre echipele de fotbal „U” Cluj și UTA Arad.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va găzdui miercuri, 26 aprilie 2023, concertul caritabil „Uniți prin muzică”. Cea de-a doua ediție a proiectului caritabil organizat de clubul Rotary Cluj-Napoca Hoia în parteneriat cu UBB și Primăria municipiului Cluj-Napoca va fi realizată în colaborare cu muzicieni de renume mondial, având scopul de a contribui la achiziția unui aparat medical pentru secția de Traumatologie Pediatrică din cadrul Spitalului din Cernăuți, greu încercat în urma războiului din Ucraina. Concertul caritabil se va desfășura de la ora 19.00, în Sala Auditorium Maximum și va avea în repertoriu interpretări de Vivaldi, de exemplu.

Un aparat RMN ultraperformant a fost inaugurat la Spitalul din Câmpia Turzii. Acesta a fost achiziționat cu sprijinul financiar semnificativ al Consiliului Județean, în urma unei investiții de aproape 2 milioane de lei. Beneficiari ai acestei investiții vor fi circa 60.000 de cetățeni din Câmpia Turzii și din comunele limitrofe, spun autoritățile. Aparatul va ajuta cadrele medicale să pună un diagnostic cât mai corect, într-un interval de timp redus Echipamentul de înaltă tehnologie, cu 16 canale, este utilizat în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

Clujenii care își doresc să ajungă pe litoral în acest weekend pot opta pentru o călătorie cu trenul. Cu prilejul minivacanței de 1 Mai, CFR Călători va asigura în perioada 27 aprilie – 2 mai 2023, în plus faţă de trenurile existente în programul de circulaţie, legături cu trenuri directe din mai multe orașe spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia. Va fi suplimentat și numărul de curse de la și către Cluj-Napoca. De asemenea, călătorii au la dispoziție și o serie de conexiuni rapide din capitală, pe fondul existenței unui mers de tren cadențat, la una-două ore, pe ruta București Nord – Constanța.

 

Ne poți asculta și aici: