Știrile zilei de 26 aprilie la EBS: O școală din Cluj-Napoca a fost modernizată | Muzeul Octavian Goga din Ciucea va fi restaurat cu fonduri europene

Știrile zilei de 26 aprilie la EBS: O școală din Cluj-Napoca a fost modernizată, sunt anunțate restricții de circulație în zona viitorului pod peste râul Someșul Mic care face legătura între străzile Oașului și Răsăritului și Muzeul Octavian Goga din Ciucea va fi restaurat cu fonduri europene.

O școală din Cluj-Napoca a fost modernizată. Este vorba despre Colegiul Ortodox, acolo unde lucrările tocmai au fost finalizate și a început procedura de recepție. Ulterior urmează obținerea avizului de la ISU și darea în folosință a școlii. Investiția a fost de peste 3,2 mil euro, fiind realizată din fonduri europene. Școala a fost extinsă cu 5 noi săli de clasă, astfel încât capacitatea a crescut la 400 elevi, respetiv 16 săli de clasă în total, o nouă sală de sport, precum și 5 noi laboratoare și dotări moderne.

Sunt anunțate restricții de circulație în zona viitorului pod peste râul Someșul Mic care face legătura între străzile Oașului și Răsăritului. Mai exact, de mâine și până pe 15 iunie, se va închide circulația auto pe strada Traian, tronsonul cuprins între strada Spitalului si strada Oașului, accesul fiind permis doar riveranilor. Pe strada Oașului, de o parte și alta intersecției cu strada Traian se va restrictiona circulația pe banda 1, fiind totodată interziu virajul la stânga pe strada Traian. Iar pe strada Spitalului nu se va mai permite oprirea/ staționarea. Traseul de deviere al circulației va fi prin strada Spitalului, astfel: str. Traian – str. Spitalului – str. Decebal – str. Oașului.

Muzeul Octavian Goga din Ciucea va fi restaurat cu fonduri europene. Proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului a fost aprobat de către autoritățile județene. Au fost propuse o serie de intervenții, între care: restaurarea și conservarea ansamblului monumentului istoric prin reabilitarea celor trei clădiri monument istoric  – Castel, Mausoleu și Biserica din lemn. De asemenea, va fi refăcut Teatrul de vară, va fi reabiliat parcul și vor fi efectuate amenajări peisagistice. Este prevăzută și achiziționarea dotărilor necesare în noile spații.  Valoarea estimativă a investiției este de aproape 88 de milioane de lei, iar durata de realizare a investiției este de 36 de luni.

Românii se pregătesc de o nouă minivacanță. Bugetarii se vor putea bucura de un weekend prelungit, ziua de 1 mai fiind liberă. Conform Codului Muncii, ziua de 1 mai este declarată sărbătoare legală, astfel că bugetarii vor primi liber și vor fi plătiți de către stat. Următoarele zile libere de care se vor bucura românii sunt cuprinde în intervalul 1-5 iunie, mai exact Ziua Copilului și Rusaliile.

Ne poți asculta și aici: