Știrile zilei de 27 ianuarie la EBS: E programată prima dezbatere din 2023 la Cluj | Record la Grădina Botanică

Știrile zilei de 27 ianuarie la EBS: Autoritățile clujene desfășoară săptămâna viitoare prima dezbatere publică din acest an, pe tema Science Campus, a fost înregistrat un număr record de vizitatori în 2022 la Grădina Botanică „Alexandru Borza” și peste 100.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate în perioada 16 – 22 ianuarie în România.

Autoritățile clujene desfășoară săptămâna viitoare prima dezbatere publică din acest an, pe tema Science Campus. Este vorba despre un proiect demarat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai. Acesta presupune construirea unui complex educațional, de cercetare, dezvoltare și inovare. Proiectul este în valoare de 1,7 milioane euro. Tema supusă dezbaterii vizează atât conceptul în lucru pentru Campusul Științific din zona Lomb, cât și cadrul mai larg legat de viziunea comunității clujene în ceea ce privește dezvoltarea domeniului educational. Dezbaterea se va desfășura în format hibrid – fizic la Centrul de Cultură Urbană și online pe ZOOM.

Număr record de vizitatori în 2022 la Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai. Peste 232.500 de vizitatori au trecut pragul grădinii, un număr ce depășește valorile înregistrate în anii anteriori declanșării pandemiei. Față de anul precedente e înregistrată o creștere de aproape 40%. Aproape 78.000 de vizitatori au fost în  aprilie și mai, atrași în special de colecțiile de primăvară – lalele, zambile, narcise.

Puțin peste 100.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate în perioada 16 – 22 ianuarie, potrivit Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).  Numărul a scăzut substanţial faţă de săptămâna precedentă, înregistrându-se cu 25,9% mai puţine cazuri. În săptămâna analizată, au fost raportate circa 4.500 de cazuri de gripă clinică – cele mai multe în București, Iași, Cluj.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru mai multe informații de actualitate.

Ne poți asculta și aici: