Știrile zilei de 27 martie la EBS: Chiriile, tot mai scumpe în Cluj | A început simularea examenului de Bacalaureat

Știrile zilei de 27 martie la EBS: Cluj-Napoca are cele mai mari chirii din țară, similare cu cele din București, 4.200 de elevi din județul Cluj vor susține în această săptămână simularea examenului național de Bacalaureat și studenții UBB îi îndeamnă pe clujeni să doneze sânge. 

Cluj-Napoca are cele mai mari chirii din țară, similare cu cele din București. Prețurile solicitate se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15.7% și costă circa 580 de euro. Comparativ, chiriile în Timișoara, de exemplu, sunt cu 30% mai mici.

4.200 de elevi din județul Cluj vor susține în această săptămână simularea examenului național de Bacalaureat. Prima este proba scrisă a fost astăzi, la Limba și literatura română. Mâine va avea loc proba obligatorie a profilului, urmată de proba la alegere a profilului și a specializării care se se va desfășura miercuri. Ultima probă este dedicată elevilor care studiază în limba minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate săptămâna viitoare, în 6 aprilie. Rezultatele obținute la simularea examenului național de Bacalaureat nu se contestă  și nu vor fi publice.

Studenții UBB îi îndeamnă pe clujeni să doneze sânge. Astăzi a fost demarată Campania „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”. Acțiunea se va derula timp de 5 zile la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr.18), în intervalul orar 07.30 – 13.00. Dat fiind fluxul ridicat de pacienți, în spitalele din Cluj e nevoie constantă de sânge, iar uneori anumite unități medicale se confruntă chiar cu lipsuri în acest sens. Campania UBB a ajuns la cea de-a 11-a ediție și cuprinde un program de informare și educare a studenților pe tema donării de sânge.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări cod roşu portocaliu pentru ziua de marți și o atenționare cod galben pentru aproape toată ţara. Se va semnala vânt puternic, cu rafale ce pot depăşi 140 km/h. Județul Cluj se află în mare parte sub zona vizată de atenționarea cod galben, cu excepția zonei de munte, unde e anunțat cod portocaliu. Vremea se va răci semnificativ. Pe arii extinse va ploua, iar local precipitatiile se pot transforma in lapovita si ninsoare.

Ne poți asculta și aici: