Știrile zilei de 30 martie la EBS: Lucrările de alimentare cu apă au fost finalizate în 20 de localități | CTP Cluj se extinde în alte două comune

Știrile zilei de 30 martie la EBS: Au fost finalizat lucrările de alimentare cu apă în 20 de localități rurale din județul Cluj, Petreștii de Jos și Aiton vor face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Asociația de Transport Public Cluj și strada Dragalina se închide traficului rutier de luni, 3 aprilie. 

Au fost finalizat lucrările de alimentare cu apă în 20 de localități rurale din județul Cluj, anunță forul administrativ județean. Investiția este în curs de a fi recepționată. Lucrările de execuție, în valoare totală de 42.000.000 lei, au fost finanțate prin intermediul programului major de investiții derulat din fonduri europene. Conform contractului de lucrări, pe teritoriul celor 20 de localități clujene au fost realizate aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de 97,85 Km, peste 1.800 de branșamente, 9 gospodării de apă și o stație de pompare.

Alte două comune, Petreștii de Jos și Aiton, vor face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Asociația de Transport Public Cluj. Parteneriatul va permite extinderea zonei de acoperire a Companiei de Transport Public din Cluj și în aceste zone. Proiectul va ajunge săptămâna viitoare pe masa consilierilor locali. În prezent, Compania de Transport Public Cluj-Napoca asigură transportul public pe raza administrativ-teriorială a localităților membre ale Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj (AMTPC) – municipiul Cluj-Napoca, comunele Florești, Baciu, Chinteni, Apahida, Feleacu, Ciurila, Gilău.

Strada Dragalina se închide traficului rutier de luni, 3 aprilie. Primăria anunță restricții de circulație din cauza lucrărilor la malurile Someșului. Circulația pe strada General Dragalina, între str. Mamaia și str. Horea va fi închisă, iar pe tronsonul cuprins între Piața Horea, Cloșca și Crișan și strada Mamaia se va permite doar accesul riveranilor.

Primăria intenționează că piața volantă de lângă Cluj Arena să funcționeze zilnic, însă momentan este deschisă doar 2 zile pe săptămâna – marți și sâmbătă. Producătorii trebuie să știe că participarea este gratuită, trebuie doar să se înscrie lla serviciul “Piețe” al primăriei clujene. Spațiul de lângă stadion a fost modernizat și s-a instalat o barieră, astfel încât să poată intra cu mașinile doar producătorii.

 

Ne poți asculta și aici: