Știrile zilei de 31 mai la EBS: Autoritățile județene lansează o nouă aplicație turistică | Programul „10 pentru Film” revine la TIFF

Știrile zilei de 31 mai la EBS: Autoritățile județene lansează o nouă aplicație turistică, sezonul estival debutează cu o nouă minivacanță și programul „10 pentru Film” își continuă misiunea la Festivalul Internațional de Film Transilvania și în acest an.

Autoritățile județene lansează o nouă aplicație turistică. Aceasta vine în sprijinul celor care ajung în această zonă în pragul vacanței de vară și al sezonului festivalurilor. Cluj Tourism App prezintă atracții, obiective și trasee turistice din județul Cluj și oferă informații despre unități de cazare, facilități gastronomice, posibilități de agrement, circuite turistice tematice, precum și alte servicii utile. Aceasta poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play fiind adaptată pentru toate telefoanele de tip smartphone sau device-uri de tip tabletă și prezintă informațiile turistice în șapte limbi, respectiv română, engleză, franceză, germană, maghiară, spaniolă și italiană.

Sezonul estival debutează cu o nouă minivacanță: bugetarii vor avea liber atât joi, 1 iunie, cât și luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii. Prin urmare, cei mai mulți dintre ei și-au planificat deja un mini-concediu de cinci zile. Conform unui studiu realizat de o platformă de turism, anul acesta minivacanța de 1 iunie aduce prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut. Cu toate acestea, 65% dintre respondenții sondajului au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada Rusaliilor. Prețul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei / cameră dublă.

„10 pentru Film” își continuă misiunea la Festivalul Internațional de Film Transilvania și în acest an. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie. 110 actori au fost selectați în ultimii ani în programul în cauză. Mulți dintre ei au interpretat ulterior roluri de succes în lungmetraje și seriale TV foarte apreciate.

O multitudine de evenimente pentru cei mici au fost pregătite de 1 iunie la Cluj-Napoca. „Hai-hui printre povești” celebrează și în acest an, în 1 și 2 iunie, copilăria și universul ei magic, prin activități bazate pe creații ale copiilor. Evenimentul are loc de Ziua Copilului, în Parcul Central în zona Centrului de Cultură Urbană Casino, dar nu numai. Activitățile din programul evenimentului adună la un loc trupe profesioniste de teatru de păpuși, ateliere dedicate copiilor și familiei, spectacole și concerte ale trupelor elevilor clujeni.

Ne poți asculta și aici: