Știrile zilei de 6 ianuarie la EBS: Școlile se vor redeschide în condiții normale | Companiile încetinesc ritmul de recrutare

Știrile zilei de 6 ianuarie la EBS Radio: Școlile se vor redeschide în condiții normale săptămâna viitoare, 74 de mii de cazuri de infecții respiratorii au fost raportate într-o singură săptămână și companiile încetinesc ritmul de recrutare la început de an şi vor pune tot mai mult accent pe dezvoltarea echipei pentru a acoperi nevoile de creştere.

Școlile se vor redeschide în condiții normale săptămâna viitoare. Ministerul Educaţiei nu are în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid – pe fondul numărului crescut de infecții respiratorii. Va fi efectuat un triaj zilnic și există mai multe recomandări între care utilizarea măștii, aerisirea spațiilor și măsuri luate la primele simptome de boală. Astăzi e ultima zi de vacanță pentru elevi. De luni aceștia vor reveni în băncile școlilor pentru al treilea modul din an. Copiii vor avea următoarea vacanță în luna februarie, însă data acesteia variază în funcție de decizia fiecărui inspectorat școlar în parte. Începând din acest an nu mai există semestre, ci module de învățare – cinci la număr – despărțite de vacanțe.

74 de mii de cazuri de infecții respiratorii au fost raportate într-o singură săptămână, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică. Au fost raportate la nivel național 4.961 cazuri de gripă clinică comparativ cu 2.685 cazuri înregistrate în săptămâna precedent. Cele mai multe au fost în municipiul București și în județele Brașov,  Cluj, și Prahova. Mai exact, în Cluj au fost raportate 243 de cazuri de gripă. De altfel, este stare de alertă epidemică în România, data fiind situația numărului mare de îmbolnăviri. Nu există deocamdată restricții, însă au fost emise recomandări – între care evitarea spațiilor aglomerate, purtarea măștii de protecție, o igienă corespunzătoare, consultarea specialiștilor la apariția simptomelor, dar și continuarea vaccinării.

Companiile încetinesc ritmul de recrutare la început de an şi vor pune tot mai mult accent pe dezvoltarea echipei pentru a acoperi nevoile de creştere. În 2023, deficitul de specialişti şi incertitudinile economice vor accelera strategiile de retenţie a angajaţilor, arată o analiză a unei platforme de recrutare online. Anul trecut, cele mai căutate posturi au fost de contabil, inginer şi şofer. În 2022, pe lista de beneficii preferate s-au numărat posibilitatea de a lucra remote şi programul flexibil de lucru. Şi în 2023, pentru a păstra în echipe angajaţii buni, companiile vor continua să fie flexibile şi să pună pe primul loc nevoile angajaţilor.

Ne poți asculta și aici: