Știrile zilei de 6 iunie la EBS: Au fost finalizate lucrările de eficientizare energetică la Spitalul de Copii din Cluj | Săptămâna aceasta începe TIFF

Știrile zilei de 6 iunie la EBS: Au fost finalizate lucrările de eficientizare energetică la Spitalul de Copii din Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică pentru stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale pentru anul 2024 și săptămâna aceasta începe TIFF, cel mai important eveniment din domeniul cinematografic din România.

Au fost finalizate lucrările de eficientizare energetică la Spitalul de Copii din Cluj. Investiția de la Secția Pediatrie 2 a fost finanțată din fonduri europene. În valoare totală de aproape 3,7 milioane de lei, lucrările care au vizat cele două clădiri, au fost deja recepționate. Proiectul câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj vizează reabilitarea termică a celor două corpuri, instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice, cu scopul de a crește eficiența termică a clădirilor, precum și îmbunătățirea parametrilor relevanți privind eficiența energetică – consumul anual de energie primară, atât din surse neregenerabile, cât și regenerabile și nivelul anual specific al gazelor cu efect de seră.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică pentru stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale pentru anul 2024. Etapa consultării publice are loc în perioada 6-21 iunie 2023. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere online sau la orice primărie de cartier. Potrivit proiectului, impozitele și taxele locale urmează să fie indexate cu rata inflației de 13,8% de la 1 ianuarie 2024. Valoarea impozitelor va fi actualizată astfel pentru o serie de proprietăți, precum clădirile rezidențiale și nerezidențiale, dar și pentru imobilele ridicate fără autorizație de construire.

Săptămâna aceasta începe TIFF, cel mai important eveniment din domeniul cinematografic din România. În perioada 9-18 iunie se desfășoară la Cluj-Napoca cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Deschiderea va avea loc vineri, 9 iunie, în Piața Unirii. Festivalul debutează cu o comedie simpatică despre frica de zbor și dă startul unui șir impresionant de proiecții în cinematografe, dar și în spații atipice din Cluj.

Eveniment cultural inedit la Cluj-Napoca. Inteligența artificială preia bagheta în noua ediție Opera Aperta, anunță organizatorii. Vor fi folosite tehnologii care decodează rolul dirijorului în spectacolul de opera. Iar reprezentații cu invitați din țară și străinătate sparg granițele clasicului și invită publicul la redescoperirea unor capodopere. Piața Unirii, parcul Stefan cel Mare, sala mare a operei sunt spațiile ce vor găzdui, între 22-25 iunie, cea de-a VII-a ediție a festivalului.

Ne poți asculta și aici: