Știrile zilei de 7 martie la EBS: încă 18 autobuze electrice articulate la Cluj | Au fost reluate lucrările pe drumul județean 107M

Știrile zilei de 7 martie la EBS: Încă 18 autobuze electrice articulate vor circula între Cluj-Napoca și Florești, a fost desemnat câștigătorul concursului de soluții privind modernizarea Liceului Teoretic Lucian Blaga și Consiliul Județean Cluj a reluat, în vederea finalizării, lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 107M.

Încă 18 autobuze electrice articulate vor circula între Cluj-Napoca și Florești, anunță autoritățile. A fost adjudecată licitația pentru noile mijloace de transport în comun. Acestea vor fi cumpărate cu finanțare din PNRR, valoarea contractului fiind peste 16 milioane euro. Autobuzele vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni.

A fost desemnat câștigătorul concursului de soluții privind modernizarea Liceului Teoretic Lucian Blaga și a străzilor adiacente. Premiul constă în contractarea serviciilor de proiectare, cu o valoare de 3,5 milioane de lei și a fost atribuit unui birou architectural din Cluj. Investiția vizează modernizarea și reorganizarea ansamblului educational, amenajarea curții școlii cu accent pe suprafețe verzi cât mai mari și materiale prietenoase cu mediul, precum și pe amenajarea spațiului urban adiacent liceului, generând o infrastructură de calitate prin integrarea principiilor walkable și smart city.

260.000 de călătorii gratuite cu transportul în comun au fost acordate clujenilor care au reciclat selectiv în ultimele 8 luni, anunță autoritățile. Mai exact, în piețele agroalimenatare Zorilor și Mănăștur funcționează containere pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi – sticlă, plastic, aluminiu/metal. În schimbul a 15 ambalaje reciclate, orice persoană primește un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban. Obiectivul Primăriei este stimularea cetățenilor cu privire la colectarea selectivă, dar și încurajarea alegerii transportului în comun ca alternativă la utilizarea mașinii.

Consiliul Județean Cluj a reluat, în vederea finalizării, lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 107M. Acestea vizează sectorul în lungime de 42 de kilometri ce traversează localitățile Luna de Sus, Vlaha, Săvădisla, Lita, Liteni, Săcel, Băișoara, Iara, Surduc, Buru, până la limita cu județul Alba. De la reluarea lucrărilor ulterior rezilierii contractului cu primul executant, a fost deja așternut primul strat de asfalt pe 22 de kilometri, iar pe opt kilometri a fost așternut și cel de-al doilea strat, cel de uzură. În valoare peste 62 de milioane de lei, investiția este finanțată atât din fonduri europene cât și din bugetul județului. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna august 2023.

Ne poți asculta și aici: