Știrile zilei de 8 martie la EBS: Compartiment de Primiri Urgențe la Spitalul de Boli Infecțioase | Autoritățile încep o campanie de colectare a aparatelor și deșeurilor electrice

Știrile zilei de 8 martie la EBS Radio: Autoritățile județene au solicitat Ministerului Sănătății avizul favorabil pentru înființarea unui Compartiment de Primiri Urgențe de specialitate la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, autoritățile clujene anunță startul unei campanii de colectare a aparatelor și deșeurilor electrice de la companii și instituții și clubul de fotbal CFR Cluj a pus în vânzare biletele pentru cel mai vechi derby din țară, cel cu ”U” Cluj.

Noi demersuri pentru înființarea unui Compartiment de Primiri Urgențe de specialitate la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Autoritățile județene au solicitat Ministerului Sănătății avizul favorabil pentru înființarea noului compartiment în structura organizatorică a instituției sanitare. Necesitatea înființării unei astfel de structuri este justificată, în principal, de numărul mare de pacienți, în medie între 80 și 100 de persoane pe zi, care se prezintă în mod spontan la spital cu diverse boli infecțioase, fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie și care necesită consultații medicale în regim de urgență și triaj epidemiologic. O mare parte dintre acești pacienți au nevoie, pe lângă consultația de specialitate, de investigații de laborator și/sau de radiologie, motiv pentru care sunt redirecționați spre Unitățile ori Compartimentele de Primire a Urgențelor pentru efectuarea examinărilor în regim de urgență.

Autoritățile clujene anunță startul unei campanii de colectare a aparatelor și deșeurilor electrice de la companii și instituții. Acestea vor fi preluate gratuit de la sediu. Serviciul este dedicat celor care doresc să se debaraseze de aparatele electrice în mod corect și responsabil față de mediul înconjurător. Pot fi ridicate orice tipuri de aparate electrice, electronice sau electrocasnice, precum și corpuri de iluminat. Mai multe detalii pe pagina primăriei.

Clubul de fotbal CFR Cluj a pus în vânzare biletele pentru cel mai vechi derby din țară, cel cu ”U” Cluj, meci care se va disputa în 13 martie de la ora 20:30 pe stadionul din Gruia. Acestea sunt disponibile la casele de bilete și online. Prețurile pornesc la de 20 de lei la peluză și ajung la 120 de lei la sectorul VIP. Reprezentanții clubului fac apel către fanii ambelor echipe să aibă un comportament civilizat și o atitudine corespunzătoare. Susținătorii Universității Cluj au posibilitatea de a-și achiziționa bilete la meciul de luni în Peluza 1 și în Tribuna 2, de la casa de bilete de la Cluj Arena.

Tarifele RCA au crescut pentru toate categoriile de vârstă, cu procente cuprinse între 9% și 21%. ASF a publicat tarifele de referință pentru asigurarea obligatorie (RCA). Au fost majorate polițele de răspundere civilă auto obligatorie pentru toate categoriile de vârstă, iar nicio poliță nu mai costă sub o mie de lei. Cel mai mic tarif de referință este cel pentru persoanele fizice cu vârsta cuprinsă între 51 și 60 de ani, care au o mașină cu o capacitate cilindrică mai mică de 1.200 de centimetri cubi. Aceștia vor plăti 1.006 lei. Spre comparație, un tânăr cu vârsta sub 30 de ani, va plăti pentru același tip de mașină cu circa 800 de lei mai mult.

Ne poți asculta și aici: