Știrile zilei de 9 iunie la EBS: vehicule eco made in Cluj, expuse la Smart Mobility | Continuă lucrările de modernizare a rețelelor edilitare

Știrile zilei de 9 iunie la EBS: Peste 30 de expozanți, inclusiv cu vehicule eco made in Cluj, vin la Smart Mobility 2023, continuă lucrările de modernizare a rețelelor edilitare de pe patru străzi din municipiul Cluj-Napoca și nevoia unui job stabil și mai bine plătit împinge candidații să aplice în primul rând la anunțuri cu salariul afișat.

Peste 30 de expozanți vin la Smart Mobility 2023, pentru a prezenta ultimele modele de vehicule electrice și hibrid, soluții de micromobilitate și concepte de dezvoltare urbană durabilă. Evenimentul are loc astăzi și mâine, pe esplanada pietonală dintre BT Arena și Cluj Arena din Cluj-Napoca. Vor fi expuse și vehicule din programele de cercetare ale UTCN, dar și primul prototip de mașină electrică conceput pe plan local. Smart Mobility Cluj este un proiect axat pe comportamentul responsabil față de mediul înconjurător și dorește să dezvolte o cultură orientată spre elemente de tehnologii curate, reducerea poluării, adoptarea soluțiilor de eficiență energetică și energie regenerabilă.

Astăzi începe TIFF, cel mai important eveniment din domeniul cinematografic din România. În perioada 9-18 iunie se desfășoară la Cluj-Napoca cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Deschiderea va avea loc în această seară în Piața Unirii, în compania unor invitați special. Festivalul debutează cu o comedie simpatică despre frica de zbor și dă startul unui șir impresionant de proiecții în cinematografe, dar și în spații atipice din Cluj. 200 de filme din 45 de ţări, 380 de proiecţii și peste 1.000 de invitaţi – sunt doar câteva dintre cifrele ediţiei.

Continuă lucrările de modernizare a rețelelor edilitare de pe patru străzi din municipiul Cluj-Napoca. În prezent, se lucrează la înlocuirea a peste 160 de metri de conducte de canalizare pe străzile Parâng și Gârbău din cartierul Mănăștur, înregistrându-se  deja un progres cumulat de cca. 42%. De asemenea, tot la rețeaua de canalizare se lucrează și pe strada Iuliu Maniu din zona centrală a municipiului, fiind reabilitată până în acest moment mai mult de jumătate din lungimea totală a conductei de 440 metri. În ceea ce privește rețeaua de apă, principalul șantier deschis este cel din cartierul Zorilor, zona străzii Jupiter, constructorul înregistrând aici un progres al lucrărilor de reabilitare de aproape 44%. Pe alte cinci străzi urmează să fie deschise șantiere noi

Nevoia unui job stabil și mai bine plătit împinge candidații să aplice în primul rând la anunțuri cu salariul afișat și din domenii mai rezistente la crize, precum Vânzări, Inginerie și IT, potrivit analizei unei platforme de recrutare. Începutul anului 2023 a adus foarte multe incertitudini, pe fondul zvonurilor despre o posibilă criză financiară, dar și al contextului economic local, marcat de inflație și prețuri în creștere pentru traiul de zi cu zi. Numai în ultimul trimestru, peste 40% din totalul aplicărilor au mers către joburi care afișează oferta salarială, accentuând nevoia de transparență din partea angajatorilor. Toate aceste aplicări merg însă către 30% din volumul total de joburi disponibile pe platforma în cauză, acestea fiind cele pentru care angajatorii au ales să publice salariul în anunț.

 

Ne poți asculta și aici: