Știrile zilei, la EBS: lucrări la rețetele de apă și canalizare, inițiative pentru Cluj și târg de Crăciun în Florești

Știrile zilei de 29 noiembrie la EBS: încep lucrările de înlocuire a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca, 35 de inițiative pentru un Cluj mai bun au fost puse în practică de tinerii din oraș și comuna Florești va avea propriul târg de Crăciun.

Încep lucrările de înlocuire a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca. Consiliul Județean anunță că a avut loc semnarea contractului de lucrări în acest sens. Cu o durată de execuție de maxim 15 luni, contractul prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă cu conducte din fontă ductilă și polietilenă de înaltă densitate (PEID). Lucrările se vor derula pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 de km. În același timp, antreprenorul lucrărilor va reabilita și înlocui cca. 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

35 de inițiative pentru un Cluj mai bun au fost puse în practică de tinerii din oraș în ultimele 4 luni în cadrul programului Com’ON Cluj-Napoca ’22. Grupurile de inițiativă au creat o pictură murală, au construit o parcare inteligentă pentru biciclete, au predat clujenilor limbajul semnelor, au organizat un tur al orașului pentru persoane cu dizabilități, ateliere de prim-ajutor pentru copiii din centrele de plasament, ateliere de știință și filozofie pentru cei mici sau chiar workshopuri de creativitate pentru cei mari. Ediția, ajunsă acum la final, a avut scopul de a îi încuraja pe tineri să aducă schimbări în comunitatea din care fac parte.

Cei mai mulţi români îşi vor petrece minivacanţa de Ziua Naţională în marile oraşe din ţară, iar preţul mediu pentru o cameră dublă pe noapte este de 410 de lei, potrivit unui studiu realizat de o platformă hotelieră online. În topul celor mai populare oraşe se află: Braşov, Sibiu, Bucureşti şi Cluj-Napoca. Pe locul 2 în topul preferințelor se regăsesc stațiunile montane, urmate de stațiunile balneare, apoi satele și localitățile pitorești.

Comuna Florești va avea propriul târg de Crăciun, în Parcul Poligonului. Târgul va fi inaugurat astăzi – când sunt programate concerte, aprinderea iluminatului festiv și alte momente speciale. De la ora 19 spectatorii se vor bucura de patinaj artistic, iar de la ora 20 pe scenă urcă The Motans. Cei care ajung la târg se vor bucura de căsuțe cu bunătăți, patinoar, un trenuleț al Moșului și o roată panoramică.

Ne poți asculta și aici: