Știrile zilei, la EBS: România nu intră deocamdată în Spațiul Schengen, iar Ministerul Sănătăţii deschide noi centre de evaluare

Știrile zilei de 8 decembrie la EBS Radio: România și Bulgaria nu intră deocamdată în Spațiul Schengen, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a deschis 59 de centre de evaluare, iar un târg al meșteșugarilor se desfășoară zilele acestea în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.

România și Bulgaria nu intră deocamdată în Spațiul Schengen. Acestea au obținut două voturi împotrivă în ședința de azi, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, însă cele două țări au fost analizate la pachet.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a deschis 59 de centre de evaluare, la nivel național, care asigură asistenţa medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii. Acestea au scopul de a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe.În Cluj a fost deschisă doar o unitate ambulatorie de acest tip, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, pe Moților 68, cu un program de doar trei ore pe zi – de la 8.00 la 11.00.

Noi echipamente medicale ajung la Spitalul Clinic Municipal din Cluj-Napoca. Noile dotări vor contribui la desfășurarea activității medicale în condiții optime și vor ajunge în Blocul Operator, respectiv în Ambulatoriul de Specialitate. Ele au o valoare de circa 190 de mii de lei și au fost achiziționate de către Consiliul Județean Cluj.

Un târg al meșteșugarilor se desfășoară zilele acestea în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. 30 de căsuțe pline cu obiecte de artizanat îi aduc pe clujeni mai aproape de tradiții, în prag de sărbătoare. Expozanții au adus de la cămăși populare la bijuterii, însă clujenii care ajung aici se pot delecta și cu prăjituri de csă, ciocolată caldă sau vin fiert. Evenimentul, organizat de Asociația Meșterilor Populari, se desfășoară până pe 21 decembrie.

Ne poți asculta și aici: