Știrile zilei, la EBS: vom avea piste de biciclete care leagă Cluj de Alba și Bihor, iar autoritățile premiază elevii performanți

Știrile zilei de 12 decembrie la EBS Radio: a fost semnat un acord de colaborare între Cluj, Bihor și Alba pentru un proiect care presupune realizarea de piste de biciclete care să lege cele 3 județe, autoritățile vor premia excelența în această săptămână și stațiunile de la munte sunt cele mai căutate pentru vacanța de sărbători

Sursa foto: https://bugetareparticipativa.ro/

A fost semnat un acord de colaborare între Cluj, Bihor și Alba pentru un proiect care presupune realizarea de piste de biciclete care să lege cele 3 județe. Sunt incluse în proiect 20 de localități în județul Cluj, care ar urma să fie străbătute de noile piste. Traseul va acoperi zona de munte, dar și calea Someșului. În plus, va fi realizată conexiunea velo între Cluj-Napoca și Oradea. Proiectul ar urma să fie finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Autoritățile vor premia excelența în această săptămână. Gala evenimentului „10 pentru Cluj” va avea loc pe 15 decembrie, de ora 11:00, la Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca Oficial. Evenimentul va fi transmis live pe paginile de facebook Municipiul Cluj-Napoca și Zece Pentru Cluj. Vor fi premiaţi preşcolarii şi elevii clujeni cu performanţe şcolare deosebite obţinute în anul şcolar 2021-2022.

Azi a început a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, în cadrul căreia se pot selecta vouchere pentru laptopuri şi tablete, anunță Administraţia Fondului pentru Mediu. Bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face între 12 și 16 decembrie sau până la epuizarea bugetului. În a doua etapă se acordă vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri, respectiv de 300 de lei pentru tablete.

Stațiunile de la munte sunt cele mai căutate pentru vacanța de sărbători, arată statisticile. Tarifele de Crăciun pornesc, pentru România, de la 2.000 de lei pe cameră, iar de Revelion pot ajunge şi la 2.500 – 3.000 de lei pe cameră, dar comparativ cu Austria, Italia, Franţa sau Elveţia, tarifele din staţiunile montane din România sunt vizibil mai mici. Cele mai căutate destinaţii interne în această perioadă sunt: Valea Prahovei Sinaia, Predeal şi Poiana Braşov, dar şi Maramureş, Bucovina sau Apusenii. Nu în ultimul rând, românii aleg să petreacă sărbătorile şi în oraşe turistice precum Braşov, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca sau Sighişoara.

Ne poți asculta și aici: