“Suflet drag”, o invitaţie muzicală la iubire pură

Artista clujeană Silvia Baciu a debutat solo cu piesa “Suflet drag”, un cântec născut în pandemie din dragoste pentru persoanele dragi din viaţa ei.

 

“În pandemie, deşi o perioadă plină de provocări, am avut timp să creez. Atunci s-a născut şi fetiţa mea care mi-a schimbat optica, priorităţile…A fost un timp bun pentru făcut planuri. Dintr-o perioadă atât de frumoasă am zis că trebuie să scot ceva de care să ne amintim cu drag, peste ani, atât eu, cât şi fetiţa mea. Şi, astfel, s-a născut “Suflet drag”, un cântec care vorbeşte despre iubire şi recunoştinţă, despre a fi prezenţi în viaţa noastră”, a dezvăluit Silvia Baciu.

Artista şi-a dorit să surprindă şi în videoclipul piesei momentele mici care ne aduc bucurii mari: o rază de soare în părul unui copil, un picioruş gol prin iarbă, un surâs larg pe chip. “Sunt lucruri simple de care uităm în tumultul rutinei noastre, iar această piesă este ca o invitaţie să ne gândim la cei dragi. Asta îmi doresc să simtă cei care o ascultă”, a mai subliniat artista clujeană.

Iar de miercuri seară, odată cu lansarea videoclipului pe canalul ei de Yotube, au început să curgă şi mesajele de susţinere, fiind apreciate, deopotrivă, versurile, linia melodică şi mesajul sensibil transmis prin intermediul imaginilor. “Mă bucur că a ajuns la sufletul lor. M-au emoţionat mesajele primite; intenţia mea a fost să transmit emoţiile pe care le-am simţit eu când am compus piesa”, a subliniat Silvia.

La muzica piesei “Suflet drag” a lucrat cu Marius Pop şi Dafina Busu de la Roots Music Studio, versurile aparţin Silviei, iar pe partea de producţie audio artista a dezvăluit că a lucrat tot cu Marius Pop.

În paralel cu cariera solo, Silvia Baciu va continua să cânte cu Hayex Fusion, o trupă de cover-uri tot mai prezentă la diferite evenimente în Cluj Napoca.

***

Sursa foto: Facebook

Back to the roots: Mi-am dat seama destul de târziu că vreau să cânt, prea târziu ca să mai pot merge la Conservator. Am început să lucrez autodidact, apoi am luat multe ore de canto, iar la primul meu job, într-o corporaţie, am dat peste mulţi colegi talentaţi. Şi, atunci, am zis că trebuie să ne organizăm, să facem un jam-session, o trupă, şi astfel a luat naştere primul meu band, care era atunci mai mult “garage band” (râde). Era foarte mişto, locul nostru de relaxare, de “team bonding”. Apoi am luat lucrurile mai în serios, am intrat în contact cu mai mulţi muzicieni şi am decis să facem prima noastră trupă care creşte şi acum frumos – Hayex Fusion.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: