Un nou pas pentru modernizarea Parcului Primăverii din cartierul Mănăștur. Cum va arăta zona

A fost desemnat constructorul care se va ocupa de modernizarea și extinderea Parcului Primăverii din cartierul Mănăștur.  Zona va căpăta o nouă înfățișare: spațiul verde va fi extins, iar benzinăria din proximitate va fi demolată.

Se va interveni pe o zonă de aproape 35 de mii de metri pătrați: mobilierul urban va fi înlocuit cu unul modern, vor fi plantați arbori, iar străzile din jurul parcului vor deveni spații publice de tip „shared space”. Contractul are o valoare de aproape 24 de milioane de lei, iar termenul de realizare a proiectului din momentul semnării contractului este de 15 luni.

Și alte zone verzi sunt în pregătire – de exemplu malul Someșului sau parcul din spatele Teatrului Național.  Autoritățile vorbesc despre Clujul Verde ca o direcție clară a municipalității, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi. Orașul nostru a fost selectat recent parte a Misiunii europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, alături de mari capitale și orașe europene. Până în 2030 autoritățile își propun să planteze peste 100.000 de arbori și să creeze sau să extindă  peste 190 de spații verzi.

Ne poți asculta și aici: