„A fi artist înseamnă să-i dispui pe ceilalți cu o bună dispoziție, vii să descrețești fruntea auditoriului”

O singură televiziune exista în România atunci când a debutat ca solistă, la un concurs greu, în direct, Corina Chiriac. În plus, în ziua în care trebuia să cânte, coardele vocale, pe care le forțase, au lăsat-o. Nu mai putea scoate o vorbă. S-a întâmplat, însă, o minune. Și pe scena muzicală, și pe scena vieții, Corina Chiriac a avut parte de multe minuni. Așa că în mod firesc a apărut cartea Minuni trăite, lansată recent și la Cluj, și despre care artista vorbește în interviul acordat Ancăi Brășfălean.

Corina Chiriac ne spune și cum a scris cartea și de ce nu a avut nevoie de vreo îndrumare în privința stilului, a scrisului, cum a ales personajele din lumea artistică (și nu numai) ce apar în cartea ei. Vorbește și despre cum a furat meserie de la cei mai buni, pentru că ea crede că așa se invață cel mai bine. Și dezvăluie și din culisele artistului: „Nu intri pe scenă ca actor, dacă nu ți-ai făcut înainte starea. Te încarci cu o stare potrivită cu ocazia. Te concentrezi și-ți spui „Acum am de intrat, sunt o sută de oameni sau o mie de oameni care așteaptă să le cânt sau să le spun ceva. Deci toate problemele mele rămân în afara cadrului, iar eu mă concentrez, îmi fac o stare bună. Ce înseamnă o stare bună? Îți aduci aminte că ai vrut să fii artist. A fi artist înseamnă să-i dispui pe ceilalți cu o bună dispoziție, vii să descrețești fruntea auditoriului. Din momentul acesta, indiferent ce s-a întâmplat în viața mea cu zece minute în urmă, toate acele probleme ale mele se taie, se lasă în urmă, iar eu mă preocup doar de întâlnirea cu publicul.””

Ne mărturisește și cu ce ar vrea ea să rămână cei care îi citesc cartea. „Cartea mea este o pledoarie uriașă ca în aceste vremuri în care totul este materialism științific și economic, ca oamenii să-și îndrepte privirea spre spiritualitate.” În plus, cititorii o vor însoți pe artistă în foarte multe episoade de pe scena artistică, povestite uneori cu umor, alteori cu nostalgie, dar și de pe scena vieții, încă și mai încărcată de minuni.

Ne poți asculta și aici: