ABC al democrației pentru tineri din Cluj și din Neamț. „Dacă nu investim în tineri, în ce să investim?

Un toolkit, o platformă online de formare și dezbateri și o serie de cafenele politice sunt, în esență, instrumentele cu care proiectul ASPYRE aspiră să trezească spiritul civic din cei mai tineri cetățeni, mai precis tineri cu vârste între 16 și 24 de ani din județele Cluj și Neamț. Beneficiază de fonduri norvegiene, peste 70.000 de euro, și de parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și cu Societatea Studențească de Științe Politice.

Doamna inspector școlar Marinela Marc spune că scopul acestei instruiri este să crescă tineri care să și dorească, și să și știe cum să se implice în viața cetății. Ea crede că de multe ori problema apatiei tinerilor este lipsa informației, deși suntem în era informației aflate „la un click distanță”.

Din partea Societății Studențești de Științe Politice, care va alcătui un toolkit pentru tineri, Diandra Tanase Cozdreanu ne spune care sunt capitolele pe care ei le consideră fundamentale.

Liviu Bocănială, președintele Asociației Polylogos, care a inițiat proiectul, vine cu detalii legate de evenimente și de calendarul acestora. Dar și cu detalii despre motivul pentru care acest proiect este extrem de personal pentru el. Oricum, în mod obiectiv, spune el, „dacă nu investim în tineri, în ce să investim? Dacă nu investim în ei, suntem în pericol să creștem o mulțime de dictatori.” Mai multe argumente pentru o educație relevantă aduce Liviu în interviul realizat de Anca Brășfălean.

 

 

Ne poți asculta și aici: