Adevăr și provocare, Pas cu Pas. Sau cum să fii mai aproape de momentele esențiale ale Săptămânii Mari

Șapte mari momente din Săptămâna Patimilor vor fi nu doar povestite, ci și trăite, într-o măsură mai mare sau mai mică, la Palatul Urania. Timp de trei zile, vizitatorii care vor intra în grupuri de câte doisprezece vor trece prin șapte încăperi în care vor putea asculta, mirosi, pipăi o recuzită gândită să-i transporte în timp.

Organizatorii spun că evenimentul este la a doua ediție, iar ideea le-a venit după ce au vizitat Muzeul Holocaustului din Ierusalim.

„Când am fost în acest muzeu, văzând și pipăind lucruri, văzând imagini, ascultând mărturii, toate aceset lucruri au prins viață în noi. Holocaustul n-a mai fost o poveste a altcuiva, de acum zeci de ani, din Al Doilea Război Mondial, ci a devenit realitate. Și atunci am zis că felul acesta de a prezenta lucrurile construiește ceva în noi” spune Deak Istvan. În interviul realizat de Anca Brășfălean, ne spune care sunt cele șapte momente mari pe care le-au ales și ne dă câteva indicii despre felul în care au pus la cale această călătorie în timp.

Participarea la eveniment este gratuită, dar înscrierea este obligatorie și se poate face aici.

Ne poți asculta și aici: