AUDIO | Dr. Virgil Musta, infecționist, Timișoara: „Totul depinde de modul cum noi înțelegem sa respecăm regulile și să ne protejăm”

Dr. Virgil Musta este medic primar boli infecţioase la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, acolo unde peste 20 de bolnavi cu Covid-19 au fost vindecați.

El a vorbit la EBS Radio despre schema de tratament folosită, dar a precizat că bolnavii internați la Timișoara și care s-au vindecat, sunt tineri

„Este una dintre schemele pentru care s-au făcut studii și se analizează la nivel mondial. Împerună cu dr. Adrian Streinu Cercel (managerul Institutului Matei Balş din București, n. red.) am decis să folosim această schemă de tratament pentru pacienții noștri, care sunt tineri și care nu au comorbidități sau boală severă. Se pare că este eficient, deoarece după administrarea tratamentului, la 3-4-5 zile, pacienții devin negativi și după 2 teste negative îi externăm, cu recomandarea de a se izola la domiciliu timp de 14 zile. Dacă prezintă noi simptome trebuie să ne anunțe și în a 12-a zi îi retestăm pentru a ne reconfirma că rezultatele sunt negative”, a spus dr. Virgil Musta la EBS Radio.

Medicul din Timișoara atrage atenția că acum, în aceste momente, populația are și ea un rol important în a ține boala sub control, respectiv să facă tot posibilul să nu răspândească infecția.

„Totul depinde de modul cum noi, ca societate, înțelegem să respectăm regulile și să ne protejăm. Nu există tratament miraculos nici de vindecare și nici de prevenție. Singura modalitate de a preveni boala e de a respecta regulile, ca să nu te contaminezi”, a mai spus medicul.

El a mai vorbit despre modul în care poate face față sistemul medical din România și ce alte măsuri ar mai putea lua autoritățile pentru a preveni răspândirea bolii.

 

UPDATE

Potrivit ultimei comunicări oficiale făcută pentru ora 13.00, după publicarea acestui articol, de la Spitalul „Dr. Victor Babeș” din Timișoara au fost externați 22 de pacienți.

 

Anca Brășfălean

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: